Πώς η Σιγκαπούρη νικά τον κορονοϊό αν και είναι δίπλα στην Κίνα

Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα της Σιγκαπούρης στη μάχη της με τον κορονοϊό, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται δίπλα στην Κίνα

Πώς η Σιγκαπούρη νικά τον κορονοϊό αν και είναι δίπλα στην Κίνα

Η Σιγκαπούρη είναι μια μικρή σε έκταση χώρα, που μόλις που ξεπερνά σε έκταση τα 725 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Μάλιστα, εξαιτίας της γεωγραφικής της θέσης δίπλα στην Κίνα, όλοι πίστευαν ότι θα ήταν ιδιαίτερα ευάλωτη, καθώς κάτοικοί της είναι κινεζικής καταγωγής και διατηρούν σχέσεις προσωπικές και εμπορικές με την πατρίδα τους.

Η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης ανέλαβε γρήγορα δράση και έθεσε όλες τις δομές του κράτους στην υπηρεσία των πολιτών για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού. Επίσης, ο στρατός επενέβη με έναν ξεχωριστό τρόπο, χωρίς να προσπαθεί να επιβάλει την τάξη ή να πατάξει τις εξεγέρσεις. Επενέβη για να μην εξαλειφθούν οι ιατρικές μάσκες όταν οι κάτοικοι έσπευσαν να τις προμηθευτούν, αδειάζοντας τα ράφια.

Μάλιστα, με απόφαση της κυβέρνησης μοιράστηκαν τέσσερις μάσκες ανά νοικοκυριό, αλλά και αυτές δεν στάθηκαν αρκετές για να καλυφθεί η ζήτηση.

Πάνω από 1.500 άτομα κλήθηκαν από τις 30 Ιανουαρίου να κατασκευάσουν μάσκες, με στόχο να φτάσουν τον απίστευτο αριθμό των 5,2 εκατομμυρίων άμεσα, προκειμένου κανένας να μην μείνει εκτεθειμένος.

Ακόμη, άνδρες των Αρχών συγκεντρώθηκαν στο αεροδρόμιο και στο λιμάνι της Σιγκαπούρης, με θερμικές κάμερες για να προλάβουν την επέκταση της νόσου.

Παράλληλα, το σύστημα υγείας της Σιγκαπούρης αποτελεί πρότυπο συστήματος υγειονομικής περίθαλψης στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στην κατάταξη των συστημάτων υγείας του κόσμου το 2000, η Σινγκαπούρη ήταν στην 6η θέση.

Μάλιστα, το 2010 και το 2017 νοσοκομεία και ιατρικά κέντρα γύρω από τη Σιγκαπούρη διαπιστεύθηκαν από την Κοινή Επιτροπή Διεθνών (JCI).

Επιπλέον, στόχος της κυβέρνησης είναι η οικονομική προσιτότητα στην υγεία για όλους, γι’ αυτό ανάγκασε όλα τα ιατρικά ιδρύματα να αποδώσουν τους λογαριασμούς τους σύμφωνα με τους όρους, τις διαδικασίες και την κατηγορία του τμήματος.

Οι κρατικές δαπάνες για την υγειονομική περίθαλψη είναι μόνο το 3.5% του ΑΕΠ, από τα οποία το 68.1% προέρχεται από ιδιωτικές πηγές. Ένας μέσος πολίτης της Σιγκαπούρης αναμένεται να ζήσει μέχρι τα 80.

Ωστόσο τα θετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του κορονοϊού ήρθαν επειδή οι πολίτες υπακούουν στις υποδείξεις, οδηγίες και εντολές των Αρχών.

Πηγή: alfavita.gr