Χαμός στο Κουκάκι: Ένταση, χημικά και προσαγωγές

Τεταμένο παραμένει το κλίμα στο Κουκάκι, στο κέντρο των Αθηνών, κατόπιν της ανακατάληψης δύο κτιρίων στην περιοχή από ομάδες κουκουλοφόρων.

Χαμός στο Κουκάκι: Ένταση, χημικά και προσαγωγές

Πρόκειται για κτίρια - στην οδό Ματρόζου 45 και στην οδό Παναιτωλίου 21 - τα οποία είχαν εκκενωθεί από την Ελληνική Αστυνομία το προηγούμενο διάστημα. Η ανακατάληψη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, αιφνιδιάζοντας τις αστυνομικές αρχές. Μάλιστα, προς υποστήριξη των καταληψιών, ομάδες αλληλέγγυων έσπευσαν στο σημείο.

Η εμφάνιση των ΜΑΤ στην περιοχή, προκάλεσε ένταση και έτσι, δεν άργησαν να ξεσπάσουν επεισόδια, με αποτέλεσμα τη χρήση χημικών εκ μέρους των αστυνομικών δυνάμεων. Παράλληλα, οι αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή συνολικά εννέα ατόμων.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η ένταση έχει πλέον αποκλιμακωθεί. Ωστόσο, οι κουκουλοφόροι παραμένουν στο εσωτερικό των κατειλημμένων κτιρίων. Από την πλευρά τους, οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής, περιμένοντας εντολές από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι η επιχείρηση εκκένωσης των κατειλημμένων κτιρίων ξεκίνησε στα τέλη του 2019, έπειτα από εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Ωστόσο, σε αρκετές περιπτώσεις, υπήρξαν καταγγελίες για υπέρμετρη χρήση βίας και αστυνομική αυθαιρεσία.