Ακυρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη- Τραμπ, σήμερα το «ραντεβού» με Ερντογάν

Aίτημα των Δημοκρατικών για την καθαίρεση του Ντόναλτ Τραμπ.

Ακυρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη- Τραμπ, σήμερα το «ραντεβού» με Ερντογάν

Μετά τις εσωτερικές εξελίξεις στις ΗΠΑ, με το αίτημα των Δημοκρατικών για την καθαίρεση του Ντόναλτ Τραμπ, και τις αλλαγές στο πρόγραμμα του Αμερικανού προέδρου, ακυρώθηκε η προγραμματισμένη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Καιρός: Πού θα έχουμε βροχές και καταιγίδες

Η πρόεδρος της Βουλής των αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης ότι θα ξεκινήσει έρευνα με το ερώτημα της παραπομπής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Σήμερα το «ραντεβού» Μητσοτάκη - Ερντογάν στη Ν. Υόρκη

Για σήμερα στις 9.45 (τοπική ώρα) είναι προγραμματισμένο το ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ μετά την ακύρωση της συνάντησής του Πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συνεννόηση για να βρεθούν διαθέσιμες ώρες ώστε να γίνει τελικά η συνάντηση το απόγευμα.

Η ελληνική πλευρά έχει δώσει διαθέσιμες ώρες, μετά από αίτημα των Αμερικανών, ωστόσο δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Ο κ. Μητσοτάκης θα έχει επίσης ολιγόλεπτη συνάντηση με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Η εκδήλωση στην Αστόρια όπου ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει στην ελληνική ομογένεια στις 7:30 ώρα Νέας Υόρκης θα γίνει κανονικά.

Το απόγευμα ο Πρωθυπουργός θα έχει γεύμα με τον υπουργό Εμπορίου Γουίλμπορ Ρος και Αμερικανούς επενδυτές. Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης θα παραβρεθεί στο Global Business Forum του Bloomberg, όπου συμμετέχουν πολιτικοί και επιχειρηματίες ενώ θα παραχωρήσει και συνέντευξη.