H πρώτη μέρα στο σχολείο 2019 και το Doodle της Google

Δείτε πως... υποδέχεται το πρώτο κουδούνι η Google

H πρώτη μέρα στο σχολείο 2019 και το Doodle της Google

Διακοπές τέλος. Η πρώτη μέρα του σχολείου έφτασε. Το πρώτο κουδούνι ακούγεται σήμερα και η Google μας το θυμίζει με ένα Doodle.

Στην Ελλάδα τα σχολεία ανοίγουν στις 11η Σεπτεμβρίου. Μόνο αν πέφτει Σαββατοκύριακο γίνεται την Δευτέρα μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Σήμερα, θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι ενώ η φετινή σχολική χρονιά θα διαρκέσει ως τις 15 Ιουνίου.

Δεν ανοίγουν σε όλο τον κόσμο μαζί τα σχολεία. Στο Βόρειο Ημισφαίριο ανοίγουν τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο και τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο στο Νότιο Ημισφαίριο.

Εορτολόγιο: Γιορτάζουν σήμερα, 11 Σεπτεμβρίου

Για παράδειγμα στις αρχές Σεπτεμβρίου αρχίζουν τα μαθήματα στο Βέλγιο, τη Βουλγαρία, την Εσθονία, την Πολωνία, την Πορτογαλία, τη Ρωσία, τη Σλοβενία, τη Λιθουανία, τη Γαλλία και τη Λετονία.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η εκπαιδευτική πολιτική καθορίζεται κυρίως σε τοπικό επίπεδο, συνεπώς δεν υπάρχει μία συγκεκριμένη ημέρα κατά την οποία αρχίζουν τα σχολεία.

11η Σεπτεμβρίου: Η ημέρα που άλλαξε τον κόσμο και οι θεωρίες συνωμοσίας (vid)

Στην Ασία, το σχολικό έτος εκκινεί συνήθως τον Ιούνιο σε Φιλιππίνες και Ινδία, ενώ στη Σιγκαπούρη τον Ιανουάριο και στην Ιαπωνία τον Απρίλιο, όταν ανθίζουν οι κερασιές.

Σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, τα σχολεία συνήθως ανοίγουν τον Ιανουάριο, ενώ στην Αφρική – για παράδειγμα σε Τυνησία, Μαρόκο και Αίγυπτο – τα μαθήματα εκκινούν περί τα μέσα Σεπτεμβρίου.