11η Σεπτεμβρίου: Η ημέρα που άλλαξε τον κόσμο και οι θεωρίες συνωμοσίας (vid)

Εβραίοι, δαίμονες, αριθμοί, εκρηκτικά στα θεμέλια και το λιωμένο αλουμίνιο των αεροσκαφών...

11η Σεπτεμβρίου: Η ημέρα που άλλαξε τον κόσμο και οι θεωρίες συνωμοσίας (vid)

Πέρασαν 18 χρόνια. Στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, εκδηλώθηκαν τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον στόχων στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Σε τέσσερα πολιτικά αεροσκάφη εκδηλώθηκε αεροπειρατεία. Tα τρία από αυτά οδηγήθηκαν από τους αεροπειρατές και προσέκρουσαν στους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου και το Πεντάγωνο, ενώ το τέταρτο συνετρίβη σε ανοικτό χώρο. Οι Δίδυμοι Πύργοι κατέρρευσαν λίγη ώρα μετά τις συγκρούσεις των αεροσκαφών επάνω τους. Προκάλεσαν χιλιάδες απώλειες: εκτός των 19 αεροπειρατών, συνολικά από τις επιθέσεις, 2.973 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 24 μένουν αγνοούμενοι.

Η … δική μας 11η Σεπτεμβρίου

Τις επιθέσεις πραγματοποίησαν ισλαμιστές τρομοκράτες, οργανωμένοι από την οργάνωση Αλ Κάιντα και τον αρχηγό της, Οσάμα μπιν Λάντεν. Στόχος να πλήξουν τον μεγαλύτερο εχθρό τους.

Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν καταζητούταν από τις ΗΠΑ για προηγούμενες επιθέσεις που είχε πραγματοποιήσει η οργάνωσή του εναντίον αμερικανικών στόχων. Το ανθρωποκυνηγητό που εξαπολύθηκε εναντίον του στο Αφγανιστάν δεν απέδωσε αποτελέσματα. Εεξακολουθούσε να απευθύνεται στους οπαδούς και τους εχθρούς του μέσω μαγνητοσκοπημένων μηνυμάτων, μέχρι το 2011. Τότε εκτελέστηκε επιτόπου κατά την επιδρομή Αμερικανών καταδρομέων στο σπίτι του, στο Πακιστάν.

H μεγαλύτερη τρομοκρατική επίθεση

Οι επιθέσεις της 11 Σεπτεμβρίου 2001 ήταν η μεγαλύτερη τρομοκρατική επίθεση που έχει συμβεί εώς τώρα και αποτελούν κομβικό σημείο της παγκόσμιας ιστορίας, έχοντας προκαλέσει πολλές αλλαγές στις διεθνείς σχέσεις, στην κοινωνική και πολιτική ζωή σε όλο τον κόσμο. Ορισμένα από τα αποτελέσματα, ήταν η αντίδραση των ΗΠΑ και συμμάχων τους, προκαλώντας ή επισπεύδοντας την εισβολή αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ. Επίσης εκατοντάδες ύποπτοι για τρομοκρατικές ενέργειες έχουν συλληφθεί και κρατηθεί με ή χωρίς κατηγορίες και δικαστική κάλυψη.

Θεωρίες συνωμοσίας

Εδώ και 18 χρόνια ουκ ολίγες θεωρίες συνωμοσίας κυκλοφορύν για την 11η Σεπτεμβρίου. Ερωτήματα που ψάχνουν απαντήσεις, αρκετά από αυτά είναι η αλήθεια χωρίς ίχνος λογικής. Ας ρίξουμε μια ματιά:

Οι δύο πύργοι κατέρευσαν σε δύο ώρες παρά το γεγονός ότι είχαν σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορούν να αντέξουν ακόμη και αν έπεφτε πάνω τους ένα αεροπλάνο.

Η θεωρία που κυκλοφόρησε ήταν ότι οι τρομοκράτες είχαν φροντίσει να βάλουν εκρηκτικά στα θεμέλια.

Όταν ο Μπιν Λάντεν σχεδίαζε τρομοκρατικό χτύπημα σε αγώνα Αγγλίας - Τυνησίας

Η θεωρία αυτή διαψεύστηκε από τον κατασκευαστή των κτιρίων.

Μια άλλη θεωρεία στηρίζεται στο γεγονός ότι το κύριο υλικό κατασκευή ενός αεροπλάνου είναι το αλουμίνιο. Οι φλεγόμενοι Δίδυμοι Πύργοι λειτούργησαν σαν φούρνοι, που έλιωσαν το αλουμίνιο των αεροπλάνων. Οταν το λιωμένο αλουμίνιο, το οποίο βρίσκεται σε εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, έρχεται σε επαφή με το νερό μετατρέπεται σε ισχυρό εκρηκτικό. Το λιωμένο αλουμίνιο των αεροσκαφών επομένως ίσως ήρθε σε επαφή με το νερό που εκτόξευε το σύστημα πυρόσβεσης του κτιρίου. Και έτσι έγιναν οι εκρήξεις και κατέρρευσαν οι Δίδυμοι Πύργοι. Κανείς όμως δεν είχε παρουσιάσει τη θεωρία αυτή πριν το 2011.

Δαίμονες και αριθμοί

Υπάρχει φυσικά και η θεωρία με τους Δαίμονες. Στηρίχθηκε κυρίως σε φωτογραφίες που υπήρξαν στα social media, οι οποίες έδειχναν μέσα από τον καπνό που έβγαινε από τους Δίδυμους Πύργους να βγαίνουν κεφάλια δαιμόνων. Οι φωτογραφίες ελέγχθηκαν από παγκόσμια πρακτορεία, που πιστοποίησαν ότι κάποιες από αυτές ήταν αυθεντικές. Κρίθηκε όμως ότι είναι απλώς ένα παιχνίδισμα του ματιού και του εγκεφάλου, δεδομένου ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει την τάση να διακρίνει πρόσωπα παντού.

Μια ακόμα από τις πιο διαδεδομένες θεωρίες, η οποία μάλιστα μεταδόθηκε και από αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο, είναι αυτή που λέει ότι η Μοσάντ γνώριζε για τις επιθέσεις, γι' αυτό και 4.000 Εβραίοι είχαν ενημερωθεί και δεν πήγαν στη δουλειά τους στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου τη μοιραία μέρα.

Υπάρχει και το παιχνίδι των αριθμών. Η 11η Σεπτεμβρίου είναι η 254η μέρα του χρόνου: 2+5+4 = 11. Μετά την 11η Σεπτεμβρίου μένουν 111 μέρες για το τέλος του χρόνου. Οι Δίδυμοι Πύργοι, όπως στέκονταν ο ένας δίπλα στον άλλο, έδειχναν σαν τον αριθμό 11. Το πρώτο αεροπλάνο που χτύπησε τους πύργους ήταν η Πτήση 11 της American Airlines ή AA = και πάλι 11. - New York City = 11 γράμματα. Πτήση 11 – 92 επιβαίνοντες, 9 + 2 = 11. Ο ταχυδρομικός κώδικας για τη Νέα Υόρκη είναι 10001...