Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Ποιους νομούς θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία το βράδυ της Τετάρτης (10/7)

Τα σποραδικά φαινόμενα που ήδη εκδηλώνονται στα κεντρικά και στα βόρεια, από το βράδυ της Τετάρτης (10/7) πρόκειται να ενταθούν.

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Ποιους νομούς θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία το βράδυ της Τετάρτης (10/7)

Την ώρα που η μισή χώρα ταλαιπωρείται από τον καύσωνα, στην άλλη μισή η εικόνα θα είναι εκ διαμέτρου αντίθετη από το βράδυ της Τετάρτης (10/7)!

Όπως ενημέρωσε με έκτακτο δελτίο της η ΕΜΥ, τα σποραδικά φαινόμενα που ήδη
εκδηλώνονται στην κεντρική και τη βόρεια χώρα, από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης (10/7) θα ενταθούν και οι βροχές και οι καταιγίδες που θα εκδηλωθούν θα είναι τοπικά πολύ ισχυρές και θα συνοδεύονται από ριπαίους θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Τα πιο έντονα φαινόμενα την Τετάρτη θα εκδηλωθούν από τις 21:00 έως και τα μεσάνυχτα στην Κεντρική, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Η ραγδαιότητα των βροχοπτώσεων θα είναι εντονότερη από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (10-07-2019) μέχρι και την Πέμπτη στις 3 το πρωί και θα
επηρεαστούν περισσότερο οι νομοί Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών, Κιλκίς, Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης και Ροδόπης, χωρίς βεβαίως να αποκλείονται οι υπόλοιπες βόρειες περιοχές.

Ως και τα ξημερώματα της Πέμπτης (11/7), από 3 έως 6 π.μ., το μέτωπο των ισχυρών καταιγίδων θα κινηθεί νοτιότερα και θα επηρεαστούν η Ημαθία, η Πιερία, οι Βόρειες Σποράδες, τα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, η Βόρεια και Κεντρική Εύβοια καθώς και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Τα φαινόμενα θα αρχίσουν σταδιακά να εξασθενούν στο Βόρειο Αιγαίο και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα της Κεντρικής και της Βόρειας Ελλάδος από τις 9 το πρωί και μετά.