Αποτελέσματα Εκλογών 2019: Ποιοι έμειναν εκτός και ποιοι εκλέχτηκαν από τον χώρο του αθλητισμού

Τι έκαναν ο Κυριάκος Κυριάκος, ο Στιβ Γιατζόγλου, ο Τάκης Φύσσας, ο Βασίλης Κικιλιας, η Άννα Καραμανλη, η Σοφία Σακοράφα και οι υπόλοιποι που προέρχονται από τον συγκεκριμένο χώρο.

Αποτελέσματα Εκλογών 2019: Ποιοι έμειναν εκτός και ποιοι εκλέχτηκαν από τον χώρο του αθλητισμού

O Βασίλης Κικίλιας με την Νέα Δημοκρατία εκλέχτηκε στην Α' Αθηνών. Με σχεδόν 37.826 ψήφους ο παλαίμαχος διεθνής μπασκετμπολίστας αναμένεται ν' αναλάβει όπως όλα δείχνουν το υπουργείο Αμύνης.

Η Άννα Καραμανλή πρωταθλήτρια στο άλμα εις μήκος, υποψήφια με την Νέα Δημοκρατία εκλέχθηκε στον Νότιο Τομέα Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία. Ενώ με το «Μέρα25» του Γιάννη Βαρουφάκη εκλέχθηκε η Σοφία Σακοράφα, πρωταθλήτρια ακοντισμού στο Νότιο Τομέα Αθηνών.

Εκτός βέβαια έμειναν αρκετά ονόματα όπως οι δύο τελευταίοι χρονικά υφυπουργοί Αθλητισμού, επί ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βασιλειάδης και Σταύρος Κοντονής,

Ο πρώην διαιτητής Πέτρος Κωνσταντινέας δεν εκλέγεται με τον ΣΥΡΙΖΑ από την Περιφέρεια Μεσσηνίας. Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος κατέβηκε με το ΚΙΝΑΛ αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί στην Α’ Θεσσαλονίκης, όπως και η Γενική Γραμματέας του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Χριστίνα Τσιλιγκίρη που ήταν υποψήφια στη Β' Πειραιά με τη Νέα Δημοκρατία.


Στον Βόρειο Τομέα Αθηνών δεν εκλέχτηκε η η πρώην πρωταθλήτρια της κολύμβησης, Ελένη Αυλωνίτου (Β1′ Βόρειου Τομέα Αθηνών) που κατέβηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο Νότιο τομέα ο Δημήτρης Παπανικολάου καθώς και Τάκης Φύσσας στην Ανατολική Αττική.

Εκτός βέβαια έμεινε και ο παλαίμαχος αθλητής του Ολυμπιακού, Στιβ Γιατζόγλου, καθώς η Χρυσή Αυγή δεν μπήκε στην Βουλή.