Ποιοι εκλέγονται στην Α και Β Θεσσαλονίκης, εκτός Βουλής ο Κυριάκος Κυριάκος

Δέκα βουλευτές εκλέγει στη Θεσσαλονίκη  η Νέα Δημοκρατία και επτά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιοι εκλέγονται στην Α και Β Θεσσαλονίκης, εκτός Βουλής ο Κυριάκος Κυριάκος

Στην Α’ Θεσσαλονίκης η ΝΔ κερδίζει επτά έδρες , Κώστας Καραμανλής (εκλέγεται χωρίς σταυρό), Κώστας Γκιουλέκας, Ελένη Ράπτη, Σταύρος Καλαφάτης, Στράτος Σιμόπουλος, Αννα Ευθυμίου, Δημήτρης Κουβέλας. Εκτός μένει ο Νίκος Ταχιάος, που ήταν και υποψήφιος δήμαρχος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει πέντε βουλευτές και προηγούνται οι Κατερίνα Νοτοπούλου, Γιάννης Αμανατίδης, Χρήστος Γιαννούλης, Κώστας Ζουράρις και Αλέκος Τριανταφυλλίδης. Κοντά, πάντως, βρίσκεται και ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.


Το Κίνημα Αλλαγής εκλέγει έναν βουλευτή και προηγείται ο Χάρης Καστανίδης, με τον Κυριάκο Κυριάκο πάντως σε πολύ κοντινή απόσταση.

Ελληνική Λύση, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 εκλέγουν από έναν βουλευτή, ωστόσο οι αρχηγοί και των τριών κομμάτων έχουν δηλώσει ως μία από τις τρεις επιλογές τους την εν λόγω περιφέρεια.

Μπροστά είναι ο Απόστολος Αβδελάς από την Ελληνική Λύση, ο Ιωάννης Δελής από το ΚΚΕ και η Σοφία Φουντουκίδου από το ΜέΡΑ25.

Στη Β' περιφέρεια Θεσσαλονίκης, η Νέα Δημοκρατία εκλέγει 3 βουλευτές με πρώτο τον Θεόδωρο Καράογλου, ενώ ακολουθεί ο Σάββας Αναστασιάδης και στην 3η θέση ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με το ποσοστό που συγκέντρωσε εκλέγει 2 βουλευτές, με πρώτο τον Σωκράτη Φάμελλο και 2η την Δώρα Αυγέρη. Εκτός βουλής μένει ο Δημήτρης Μάρδας.