Φωτιά στην Εύβοια: Πέντε πολίτες στο νοσοκομείο

Δεν άνοιγαν τις πόρτες στους διασώστες οι ηλικιωμένοι κάτοικοι

Φωτιά στην Εύβοια: Πέντε πολίτες στο νοσοκομείο

Φωτιά στην Εύβοια που καίει ανεξέλεγκτη ως αυτή την ώρα και ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής προσπαθεί να τη θέσει υπό έλεγχο.

Μετά την πυρκαγιά στα Μανίκια, αργά το βράδυ της Πέμπτης ξέσπασαν άλλες δυο εστίες, στις περιοχές Πυργί και Άγιος Γεώργιος, στο δήμο Κύμης – Αλιβερίου.

Πρόκειται για δύσβατες και δύσκολα προσεγγίσιμες περιοχές. Λίγο πριν τις 03:00 το βράδυ, αποφασίστηκε να εκκενωθούν τέσσερα χωριά του δήμου Κύμης-Αλιβερίου, κυρίως για προληπτικούς λόγους.

Φωτιά στην Εύβοια: Ολονύχτια.. κόλαση - Δύο νέες εστίες, εκκενώνονται τέσσερα χωριά

Πρόκειται για τα χωριά Γαβαλάς, Δάφνη, Νεοχώρι και Λοφίσκος. Τα τρία από τα τέσσερα χωριά δεν διατρέχουν κίνδυνο, ενώ σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό, δεν έχουν καεί κατοικίες.

Την εκκένωση είχε αναλάβει η αστυνομία, άνδρες της πυροσβεστικής και η Ομάδα Διάσωσης SAR 312, με την βοήθεια της Εθελοντικής ομάδας Αμαρυνθία Άρτεμις.

Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια τώρα: Καίγονται Μακρυχώρι και Μανίκια

Πέντε πολίτες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, έχοντας αναπνευστικά προβλήματα. «Πέντε άτομα έχουν διακομισθεί με αναπνευστικά προβλήματα στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ Μιλτιάδης Μυλωνάς.

Η εκκένωση των περιοχών που απειλεί η φωτιά είχε προβλήματα καθώς οι ηλικιωμένοι των χωριών αυτών, κοιμόντουσαν αργά και δεν είχαν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης. Έτσι, όπως μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ, κλειδώνονταν στα σπίτια τους και δεν έφευγαν, μέχρι που αντιλήφθηκαν πως έπρεπε να εκκενωθεί η περιοχή. Αρκετοί ήταν αυτοί που δεν άνοιγαν τις πόρτες στους διασώστες.

Κάποιοι οδηγήθηκαν στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, ενώ ο υπόλοιπος κόσμος κατευθύνθηκε προς θαλάσσια περιοχή για ασφάλεια. Οι καμπάνες μάλιστα στα χωριά χτυπούσαν τη νύχτα, ώστε να φύγουν όλοι οι κάτοικοι. Η εκκένωση ολοκληρώθηκε αρκετά γρήγορα και στις 6 το πρωί υπήρχαν μόνο οι δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας.