Φωτιά στην Εύβοια: Ολονύχτια.. κόλαση - Δύο νέες εστίες, εκκενώνονται τέσσερα χωριά

Ενισχύονται οι δυνάμεις από τις Περιφέρειες Θεσσαλίας, Δυτ. Μακεδονίας, Πελοποννήσου και Βοιωτίας.

Φωτιά στην Εύβοια: Ολονύχτια.. κόλαση - Δύο νέες εστίες, εκκενώνονται τέσσερα χωριά

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση στην Εύβοια όπου από χθες έχει ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Μανίκια του Δήμου Κύμης Αλιβερίου.

Η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη και σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής στη διάρκεια της νύχτας οι άνδρες ήρθαν αντιμέτωποι με δύο νέα μέτωπα. Με δυο νέες δασικές πυρκαγιές στις περιοχές Πυργί και Άγιος Γεώργιος του δήμου Κύμης - Αλιβερίου στην Εύβοια. Συνολικά, τη νύχτα επιχειρούσαν 60 πυροσβέστες με 23 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος ενώ συνδράμουν υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα ΟΤΑ.

Εδώ και κάποιες ώρες ενισχύονται οι δυνάμεις με 45 πυροσβέστες και 18 οχήματα από τις Περιφέρειες Θεσσαλίας, Δυτ. Μακεδονίας και Πελοποννήσου, 38 άτομα πεζοπόρο από 1η & 2η ΕΜΑΚ, 8 πυροσβέστες με 4 οχήματα ΜΕΤΠΕ, 4 υδροφόρες & 2 μηχανήματα έργου από την Π.Ε. Βοιωτίας.

Χθες το απόγευμα μετά από εισήγηση του Επικεφαλής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων πραγματοποιήθηκε προληπτική οργανωμένη απομάκρυνση των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Μακρυχωρίου Ευβοίας, και μεταφορά τους σε ασφαλές σημείο με ενέργειες του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου.

Ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων στην Εύβοια έχει εισηγηθεί την προληπτική απομάκρυνση και των κατοίκων των οικισμών Νεοχωρίου, Δάφνης, Γαβαλά και Λοφίσκου.