Εκλογές 2019: Ταχιάος για Μαρινάκη, ΠΑΟΚ: «Δεν περίμενα τέτοιο πόλεμο»

Ο υποψήφιος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Νίκος Ταχιάος μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ - ΜΠΕ για τον Κώστα Ζέρβα, για τον Γιώργο Ορφανό αλλά και για τον πόλεμο που δέχτηκε.

Εκλογές 2019: Ταχιάος για Μαρινάκη, ΠΑΟΚ: «Δεν περίμενα τέτοιο πόλεμο»

Μετά την επανακαταμέτρηση των ψήφων ο Νίκος Ταχιάος και ο Κώστας Ζέρβας θα αναμετρηθούν στον β' γύρο. Οι αντίπαλοι του διέρρευσαν ότι είναι άνθρωπος του Βαγγέλη Μαρινάκη, λόγω της κουμπαριάς του με την Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά ο νικητής του πρώτου γύρου τους διαψεύδει και καταγγέλλει πόλεμο από τον Κώστα Ζερβό που στηρίζεται από τον Ιβαν Σαββίδη.

Κόντρα Ταχιάου-Ζέρβα και ο ρόλος Σαββίδη στη Θεσσαλονίκη

Έπειτα από την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων στη Θεσσαλονίκη, ο υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές, Νίκος Ταχιάος μίλησε για το τι μπορεί να προσφέρει στην πόλη ενόψει του β’ γύρου. «Αυτό που μπορώ να δώσω στη Θεσσαλονίκη είναι ωριμότητα. Και νομίζω ότι έχω αποδείξει πως μπορώ να παραγάγω έργο, μετρήσιμο, που απολαμβάνουν οι Θεσσαλονικείς, όπως η Νέα Παραλία και το δημαρχείο. Ο συνδυασμός της ωριμότητας και του έργου αποτελεί πλεονέκτημα, που μπορεί να δώσει πρόκριμα στην υποψηφιότητά μου» τόνισε χαρακτηριστικά.

Για τον πόλεμο που δέχτηκε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, απάντησε: «Τον περίμενα, αλλά όχι αυτό το πράγμα. Δεν περίμενα να εκδηλωθεί σε αυτό το βαθμό ότι ο Ταχιάος είναι κατά του γηπέδου του ΠΑΟΚ και δεν περίμενα να εκτεθώ στα μάτια των φιλάθλων με τέτοια λογική οπαδισμού. Ήμουν έτοιμος να ακούσω τα πάντα, αλλά το ότι είμαι ενεργούμενο κάποιου επιχειρηματία δεν περίμενα να το ακούσω. Έχω αποδείξει ότι έχω απόλυτη αυτονομία σκέψης. Δεν θα εξαρτηθώ από κανέναν επιχειρηματία, από κανένα συμφέρον. Είμαι ο Ταχιάος, είμαι βαθιά Θεσσαλονικιός, εκπροσωπώ τη Θεσσαλονικιώτικη συνείδηση και θέλω να γίνω δήμαρχος γι’ αυτό το λόγο».

Εκλογές 2019: Οι Δήμοι και οι Περιφέρειες που πηγαίνουν σε δεύτερη Κυριακή

Για τον Κωνσταντίνο Ζέρβα και το ποσοστό που τον οδήγησε στο β’ γύρο των εκλογών ο κ.Ταχιάος είπε: «Είχα προσέξει την υποψηφιότητά του. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση ο επικοινωνιακός ορυμαγδός της παρουσίας του και σ’ ένα μεγάλο ποσοστό αναρωτιόμουν εάν μπορεί να περάσει στη β’ φάση. Οι επικοινωνιολόγοι έλεγαν “όχι” και φαίνεται πως έκαναν λάθος». Ερωτηθείς για τη δυναμική που βγάζει ο ανθυποψήφιος του, ενόψει του επαναληπτικού γύρου των εκλογών, απάντησε: «Εγώ δεν τη βλέπω αυτή τη δυναμική του κ.Ζέρβα. Υπάρχει μια διαφορά στη δυναμική και στις φωνές. Η δυναμική ενός ανθρώπου αποτυπώνεται και στην προσωπικότητα του και νομίζω ότι σε αυτόν τον τομέα κερδίζω».

Εκλογές 2019: Δείτε όλα τα αποτελέσματα στις επαναληπτικές Δημοτικές, Περιφερειακές, Κοινοτικές

Όσον αφορά τον Γιώργο Ορφανό είπε: «Νομίζω ότι τον αδίκησα. Πολλές από τις τρολιές που αφορούσαν το πρόσωπο μου αποδεικνύεται ότι δεν προέρχονταν από τον κ.Ορφανό. Ακόμη και σήμερα κυκλοφορεί αρνητική διαφήμιση εις βάρος μου και καταλαβαίνετε ποιος έχει συμφέρον. Ίσως να ήμουν άδικος και θέλω να το ομολογήσω δημόσια, χωρίς να θέλω να τον καλοπιάσω».

Πού ψηφίζω 2019 - Αυτή είναι η Online εφαρμογή του ΥΠΕΣ για τις εκλογές

Επίσης, αναφέρθηκε στο μείζον θέμα της ασφάλειας, ενώ στάθηκε στα προβλήματα της καθαριότητας και των αστικών συγκοινωνιών ασκώντας σκληρή κριτική στη διοίκηση του ΟΑΣΘ: «Η υπό τον κ.Παππά διοίκηση είναι περισσότερο από άθλια και η μεταχείριση των Θεσσαλονικέων από τον κ.Σπίρτζη, που είναι ο ιθύνων νουν αυτής της ιστορίας, είναι επίσης άθλια, όπως αποδεικνύεται από τη χθεσινή του κίνηση πως από τη στιγμή που δεν ψηφίσατε ΣΥΡΙΖΑ θα μείνετε με αυτό το χάλι στις δημόσιες συγκοινωνίες. Πρόκειται για τους φθηνότερους ανθρώπους που έχουν έρθει ποτέ στη Θεσσαλονίκη, τον κ.Παππά και την παρέα του».