Κόντρα Ταχιάου-Ζέρβα και ο ρόλος Σαββίδη στη Θεσσαλονίκη

Πολύ παρασκήνιο έχει η κόντρα Ταχιάου-Ζέρβα στη Θεσσαλονίκη, αφού οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έχουν κυκλοφορήσει διάφορα σενάρια.

Κόντρα Ταχιάου-Ζέρβα και ο ρόλος Σαββίδη στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με στοιχεία από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο 100% της ενσωμάτωσης, ο Νίκος Ταχιάος και ο Κωνσταντίνος Ζέρβας θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο των εκλογών την Κυριακή, 2 Ιουνίου, για τον δήμο Θεσσαλονίκης, μετά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων στο σύνολο των 475 εκλογικών τμημάτων.

Ο Ταχιάος συγκέντρωσε ποσοστό 22,40% και 27.629 ψήφους. Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας έλαβε ποσοστό 14,93% και 18.419 ψήφους, ενώ ο Γιώργος Ορφανός ήρθε τελικά τρίτος με ποσοστό 14,52% και 17.916 ψήφους.

Αίτηση επανακαταμέτρησης των ψήφων στα εκλογικά τμήματα του δήμου Θεσσαλονίκης κατέθεσε το πρωί στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ο υποψήφιος δήμαρχος, Γιώργος Ορφανός και η παράταξη «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης, η αίτηση έγινε αποδεκτή και η επανακαταμέτρηση ξεκινά σήμερα στις 3 το μεσημέρι.

Η ποδοσφαιρική πιάτσα στη Θεσσαλονίκη λέει ότι ο ΠΑΟΚ και ο Ιβάν Σαββίδης υποστήριξαν στον πρώτο γύρο Ζέρβα και Ορφανό γιατί είναι δικά τους παιδιά, δηλωμένοι φίλοι του ΠΑΟΚ. Και ταυτόχρονα ο Ταχιάος είναι φίλος του Άρη, αλλά και κουμπάρος της Ντόρας Μπακογιάννη, με ότι αυτό συνεπάγεται. Βέβαια ο Ταχιάος δεν υιοθετεί τίποτα από τα παραπάνω, απλά θέλει να γίνει Δήμαρχος όλων των Θεσσαλονικιών. Πριν από λίγους μήνες μάλιστα τον... περιποιήθηκε ο όμιλος των "Παραπολιτικών", κάτι που δεν συνάδει με τον παραπάνω αυθαίρετο συλλογισμό.

Πάντως είναι πασιφανές ότι ο οργανισμός του ΠΑΟΚ δεν θέλει τον Ταχιάο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ακόμη έναν φίλο του Άρη, μετά τον Γιάννη Μπουτάρη.