O Ερντογάν έχασε Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Άγκυρα

Μπορεί οι συνδυασμοί του Ταγίπ Ερντογάν να πήραν πολλούς Δήμους στις εκλογές, έχασαν όμως τις τρεις μεγάλες πόλεις Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα και Σμύρνη.

O Ερντογάν έχασε Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Άγκυρα

Τη νίκη του στην Κωνσταντινούπολη ανακήρυξε πριν λίγο ο υποψήφιος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον θώκο του δημάρχου, Εκρέμ Ιμάμογλου, επικαλούμενος δεδομένα στη διάθεση της παράταξής του.

Σύμφωνα με τον Ιμάμογλου, τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), πλέον η διαφορά που έχει από τον υποψήφιο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), τον πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, είναι τόσο μεγάλη που το αποτέλεσμα είναι μαθηματικά αδύνατον να ανατραπεί.

Αντίθετα, οριστικά χαμένη για τον Ερντογάν είναι η Άγκυρα και η Σμύρνη.

Ειδικότερα, η αντιπολίτευση στην Τουρκία εμφανίζεται να έχει σημαντικό προβάδισμα -επομένως μη ανατρέψιμο- στην πρωτεύουσα Άγκυρα έναντι του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) και του Καλού Κόμματος (Iyi) για τη δημαρχία της Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς συγκεντρώνει ποσοστό 50,36%, έναντι 47,42% για τον Μεχμέτ Οζακεσί του AKP με καταμετρημένο το 89% των ψήφων.