Υποψήφιος ευρωβουλευτής με τους ΑΝΕΛ ο Τάκης Μπαλτάκος

Εντός ολίγων ωρών αναμένεται να ανακοινώσει και επισήμως τη συνεργασία του με το κόμμα των Ανεξάτητων Ελλήνων ο Τάκης Μπαλτάκος ως υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Υποψήφιος ευρωβουλευτής με τους ΑΝΕΛ ο Τάκης Μπαλτάκος

Όπως όλα δείχνουν ο Τάκης Μπαλτάκος θα είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τους ΑΝΕΛ στις εκλογές του Μαΐου.

Η είδηση αναμένεται να επιβεβαιωθεί στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι τι μέλει γενέσθαι με το κόμμα που έχει ιδρύσει ο κ. Μπαλτάκος με τον Δημήτρη Καμμένο και μέχρι σήμερα είναι επικεφαλής του, τη «Δύναμη Ελληνισμού».

Ο Τάκης Μπαλτάκος, ο οποίος μεγάλωσε δίπλα στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και συνέδεσε την πορεία του με τον Παναθηναϊκό και με τον Αντώνη Σαμαρά, σπούδασε νομική. Ακολουθούσε πολιτικά τον Α. Σαμαρά από το 1992 μέχρι και το 2014. Ήταν ο άνθρωπος που διατηρούσε άριστες σχέσεις με τον Κώστα Καραμανλή και στενές φιλικές σχέσεις με τον Α. Σαμαρά, επιτυγχάνοντας να συνδέει τις δύο "ομάδες" της Νέας Δημοκρατίας.

Στη συνομιλία που ο Κασιδιάρης βιντεοσκόπησε κρυφά, ο Τάκης Μπαλτάκος εμφανίζεται να λέει πως οι ανακριτές της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής δεν είχαν κανένα στοιχείο για την προφυλάκιση στελεχών της οργάνωσης και πως οι υπουργοί Δένδιας και Αθανασίου έγιναν αποδέκτες της οργής του Αντώνη Σαμαρά όταν δεν προφυλακίστηκαν οι πρώτοι υπόδικοι βουλευτές της ΧΑ.

Στις 8 Απριλίου 2016, ο Τάκης Μπαλτάκος μαζί με τον Γιώργο Καρατζαφέρη ίδρυσαν τον πολικό φορέα Εθνική Ενότητα. Εκείνη τη μέρα ο Τάκης Μπαλτάκος, έκανε προσκλητήριο σε πρώην βουλευτές της Ν.Δ., των ΑΝΕΛ ακόμη και της Χρυσής Αυγής, εφόσον έχουν αποχωρήσει και έχουν διαγραφεί από το κόμμα, ώστε να ενταχθούν στο νέο φορέα.