«Οχι» στην αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού από το Συμβούλιο Εφετών

Αρνητική απάντηση έλαβε ο Σάββας Ξηρός στο αίτημα του, για αποφυλάκιση υπό όρους.

«Οχι» στην αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού από το Συμβούλιο Εφετών

Όχι στο αίτημα του Σάββα Ξηρού που ζητούσε αποφυλακιστεί με όρους για λόγους υγείας απάντησε το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά.

Οι δικαστές έκριναν, ότι πρέπει να παραμείνει στη φυλακή και να εκτίσει 25 πραγματικά χρόνια ποινής πριν βγει από τη φυλακή, αν και δέχθηκαν, ότι πράγματι έχει προβλήματα υγείας και εμπίπτει στο άρθρο 110Α του ποινικού κώδικα.

Υπέρ της απόρριψης του αιτήματος του Σάββα Ξηρού, που έχει καταδικαστεί σε πέντε φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για τις δολοφονίες της 17 Νοέμβρη, είχε ταχθεί και ο αντεισαγγελέας εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, ο οποίος είχε υποστήριξε, ότι δεν μπορεί να επικαλεστεί τις διατάξεις αποφυλάκισης για λόγους υγείας λόγω των πολλών ισοβίων στα οποία και έχει καταδικαστεί.

Σημείωνε δε ο εισαγγελέας, ότι αν ο Σάββας Ξηρός αφεθεί ελεύθερος, με δεδομένη την προηγούμενη δράση του και το ότι δεν έχει μεταμεληθεί μέχρι σήμερα «καθόσον οι κατά καιρούς δηλώσεις από μέρους του, προσχηματικής και υποκριτικής συγγνώμης δεν πείθουν…»όπως τόνιζε στην εισαγγελική πρόταση, «θα καταστεί πόλος έλξεως, καθοδηγητής, αλλά και ιδεολογικός στρατολόγος».

Πηγή: topontiki.gr