Ζάκυνθος: Χωρίς «ναυάγιο» και φέτος το καλοκαίρι
Απαγορεύεται η πρόσβαση και προσέγγιση στην διάσημη παραλία της Ζακύνθου
Κλειστή θα παραμείνει και φέτος η διάσημη παραλία «ναυάγιο» στη Ζάκυνθο υπό τον φόβο των κατολισθήσεων. Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των αρμόδιων υπουργών η πρόσβαση θα απαγορεύεται τόσο από στεριά όσο και από θάλασσα.
Ο δήμαρχος Ζακύνθου προέταξε τα θέματα ασφάλειας των επισκεπτών καθώς αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες.
Ολυμπιακός: Η συμβολή του… Βαλμπουενά
«Κακά τα ψέματα, οι περισσότεροι που έρχονται στη Ζάκυνθο, έρχονται γιατί θέλουν να κατέβουν στη συγκεκριμένη παραλία. Όμως για λόγους ασφαλείας από πέρσι έχει κλείσει η συγκεκριμένη παραλία ως προς την αποβίβαση των τουριστών. Άλλωστε και ο κύριος Λέκκας είχε βγάλει ένα σχέδιο, είχε χωρίσει την παραλία σε 3 ζώνες αλλά δυστυχώς ήταν τόσος πολύς ο κόσμος, που δεν μπόρεσαν να τηρηθούν τα μέτρα.
Έτσι έκλεισε οριστικά η αποβίβαση στο συγκεκριμένο σημείο. Βέβαια, όσοι θέλουν να δουν το μέρος μπορούν να το κάνουν μέσω θαλάσσης, με τα καραβάκια. Έτσι μπορούν να βγάλουν και τις φωτογραφίες τους. Σίγουρα όμως δεν είναι το ίδιο με το να κατεβαίνεις στο σημείο (…)» είπε (Action 24) ο Γιώργος Στασινόπουλος.
Χρειάζεται μια «ιδιαίτερη επιστημονική προσέγγιση»
Κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Λέκκα, ο οποίος υπογράμμισε πως πλέον καμία τεχνική εργασία δεν μπορεί να καταστήσει ασφαλή την παραλία, ο δήμαρχος Ζακύνθου ανέφερε:
«Το προηγούμενο διάστημα έγινε μια παρουσίαση από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο σε συνεργασία με τον κ. Λέκκα ως προς την συντήρηση του πλοίου και της παραλίας. Το συγκεκριμένο σημείο θέλει μια ιδιαίτερη επιστημονική προσέγγιση για να είναι προσβάσιμο αλλά πάντοτε με τα κατάλληλα μέτρα προστασίας».
«Ναυάγιο δεν λέγεται μόνο η παραλία…»
Ερωτηθείς για το οικονομικό πλήγμα που επιφέρει αυτή η απόφαση στο νησί ο κ. Στασινόπουλος υπογράμμισε «από τότε που αναλάβαμε τη διαχείριση του Δήμου, το πρώτο πράγμα που κάναμε και εξακολουθούμε να κάνουμε είναι να πιέζουμε για να μας δοθεί η διαχείριση της συγκεκριμένης περιοχής.
Αυτή τη στιγμή τόσο στον κόλπο του «ναυαγίου» όσο και στο επάνω μέρος δεν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος για να φροντίσει την ασφάλεια των τουριστών και την πρόσβαση. Υπάρχει γραμμή αιγιαλού που είναι το υπουργείο Οικονομικών, υπάρχει το υπουργείο Τουρισμού, όμως κανείς δεν είναι υπεύθυνος, τυπικά η παραλία είναι στον αέρα. Λένε ότι βρίσκονται σε συντονισμό με την κυβέρνηση. Μέσα σε 10 στρέμματα συντονίζονται 4 Υπουργεία. «Ναυάγιο» δεν λέγεται μόνο η παραλία αλλά όλη η κατάσταση, αν δεν γίνει κάτι πριν έρθει ο χειμώνας θα εξαφανιστεί εντελώς».
Πηγή: in.gr