Mητσοτάκης: «Το μόνο που λένε οι αντίπαλοι μας είναι να πέσει η κυβέρνηση»

Για εργαλειοποίηση της τραγωδίας των Τεμπών έκανε λόγο από τα Καλάβρυτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Mητσοτάκης: «Το μόνο που λένε οι αντίπαλοι μας είναι να πέσει η κυβέρνηση»

Επίθεση στα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία όπως υποστήριξε επενδύουν στην εργαλειοποίηση των Τεμπών γιατί δεν έχουν να πουν τίποτα για όλα τα υπόλοιπα θέματα, εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από τα Καλάβρυτα, όπου πραγματοποιεί περιοδεία, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας “κάρφωσε” ιδίως το ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: “Δυστυχώς η πολιτική αντιπαράθεση βρίσκεται σε επίπεδο τοξικότητας και έντασης που πίστευα ότι μετά εκλογές του 2023 είχαμε αφήσει πίσω μας. Κάποιοι δεν έμαθαν από τα λάθη τους. Επενδύουν σε εργαλειοποίηση μίας εθνικής τραγωδίας γιατί δεν έχουν να σας πουν τίποτε για όλα τα υπόλοιπα θέματα”.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε επομένως ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης “μη έχοντας να πουν τίποτα και να προτάξουν ουσιαστική εναλλακτική πρόταση, επιμένουν να βουλιάζουν τον τόπο σε ατμόσφαιρα τοξικότητας”. Σχολίασε στη συνέχεια: “Τα ίδια έλεγα και πριν τις εκλογές του 2023 και κάποιοι δεν έμαθαν από το εκλογικό αποτέλεσμα.”

Εκτίμησε μάλιστα ότι στις ευρωεκλογές του Ιουνίου θα συμβεί ό,τι και στις εθνικές εκλογές του 2023. Και κάλεσε τους πολίτες να στείλουν “ένα πολιτικό μήνυμα στις ευρωεκλογές ότι πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει απρόσκοπτα το έργο της”.

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι στις ευρωεκλογές οι πολίτες ψηφίζουν για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Ευρώπη και ζήτησε “όλοι να αναλογιστούμε ποια παράταξη είναι που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, ποια παράταξη κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη και ποια παράταξη είναι που κάνει τώρα την Ελλάδα Ευρώπη. Και να αναλογιστούμε ποια παράταξη, ποιοι ευρωβουλευτές, ποιοι υπουργοί, ποιος πρωθυπουργός, είναι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη”.

Πηγή: news247.gr