Προεδρικές εκλογές στη Ρωσία: Κυρίαρχος Πούτιν με 88%

Έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση στο ένα τέταρτο των εκλογικών τμημάτων.

Προεδρικές εκλογές στη Ρωσία: Κυρίαρχος Πούτιν με 88%

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκεντρώνει το 87,97% των ψήφων στις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία, σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα.

Κατά το Γαλλικό Πρακτορείο, που επικαλείται τη ρωσική εκλογική επιτροπή, έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση στο ένα τέταρτο των εκλογικών τμημάτων.

«Μεσημέρι κατά του Πούτιν»: Χιλιάδες εκπλήρωσαν την «τελευταία επιθυμία» του Ναβάλνι – Δεκάδες συλλήψεις

Περισσότεροι από 70 άνθρωποι έχουν τεθεί υπό κράτηση σε όλη τη Ρωσία, για διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που συνδέονται με τις προεδρικές εκλογές, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση OVD-Info.

Σήμερα, τελευταία ημέρα των εκλογών, η αντιπολίτευση στη Ρωσία κάλεσε σε ειρηνική αλλά συμβολική πολιτική διαμαρτυρία εναντίον της επανεκλογής του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Χιλιάδες άνθρωποι εμφανίστηκαν σε εκλογικά τμήματα σε όλη τη Ρωσία, στο πλαίσιο της δράσης που αποκαλείται «Μεσημέρι κατά του Πούτιν», σύμφωνα με το Reuters. Ρώσοι που εναντιώνονται στον Πούτιν πήγαν στα εκλογικά τμήματα της περιοχής τους το μεσημέρι είτε για να ρίξουν άκυρα ψηφοδέλτια σε ένδειξη διαμαρτυρίας, είτε για να ψηφίσουν έναν από τους άλλους τρεις υποψηφίους απέναντι στον Πούτιν, ο οποίος πάντως αναμένεται ευρέως να κερδίσει με πολύ μεγάλο ποσοστό.

Άλλοι είπαν πως θα έγραφαν το όνομα του ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, που πέθανε τον περασμένο μήνα σε φυλακή στον ρωσικό Αρκτικό κύκλο, στο ψηφοδέλτιό τους.

Λουλούδια στο μνήμα του Ναβάλνι

Δεκάδες Ρώσοι μαζεύτηκαν στο μνήμα του Αλεξέι Ναβάλνι στη Μόσχα προκειμένου να ρίξουν συμβολικά την ψήφο τους υπέρ του, σύμφωνα με το Reuters, ενώ άλλοι άφησαν λουλούδια.

Οι συνεργάτες του Ναβάλνι κατηγορούν τον Πούτιν ότι τον δολοφόνησε, κάτι που το Κρεμλίνο αρνείται.

Στο Βερολίνο η Γιούλια Ναβάλναγια

Στο Βερολίνο, η Γιούλια, η χήρα του Ναβάλνι, εμφανίστηκε στη ρωσική πρεσβεία προκειμένου να λάβει μέρος σε εκδήλωση διαμαρτυρίας μαζί με την Κίρα Γιαρμίς, την εκπρόσωπο του Ναβάλνι.

Άλλοι Ρώσοι που ήταν παρόντες χειροκρότησαν και φώναξαν το όνομά της.

naftemporiki.gr