Αγρότες: Στο Μαξίμου η επιτροπή - Η ατζέντα της συνάντησης

Στο Μαξίμου έφτασε λίγο πριν τις 12:00 η 15μελής επιτροπή των αγροτών για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Αγρότες: Στο Μαξίμου η επιτροπή - Η ατζέντα της συνάντησης

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης είχε δηλώσει: «Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα έχει θετική έκβαση η συζήτηση με τους αγρότες-Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να ικανοποιηθεί ένα μεγάλο μέρος των αιτημάτων τους».

«Ήδη έχουν γίνει σημαντικά βήματα και επαναλαμβάνω ότι έχουμε συγκεκριμένα δημοσιονομικά περιθώρια. Αντιλαμβανόμαστε, ειδικά σε κάποιες επιμέρους αιτιάσεις τους, ότι υπάρχει μια δυσκολία ως προς το αυξημένο κόστος παραγωγής. Είναι σημαντικό λοιπόν να ακούσουμε αυτά τα οποία είπε ο πρωθυπουργός», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός έχει στη φαρέτρα του ένα πακέτο προτάσεων το οποίο πιστεύει ότι είναι ικανό να βάλει τέλος τις κινητοποιήσεις και να διαλύσει τα μπλόκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, τα μέτρα «κλείδωσαν» σε κλειστή σύσκεψη η οποία δε δημοσιοποιήθηκε και έλαβε χώρα αργά το απόγευμα της Δευτέρας (12/2), με την επιστροφή του Πρωθυπουργού από το Βελιγράδι. Σε μία στρατηγική κίνηση όμως το Μαξίμου επέλεξε να μπει στο πρόγραμμα και δεύτερο ραντεβού.

Πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό να ανακοινώνει μία γενναία διεύρυνση της έκπτωσης στο ρεύμα.

Το εύρος της έκπτωσης κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό από τους αρμόδιους υπουργούς. Είχε προηγηθεί ραντεβού του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ Γιώργου Στάσση με κυβερνητικά στελέχη το Σαββατοκύριακο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με την επιτροπή των αγροτών ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με το προεδρείο της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ).

Πηγή: cnn.gr