Ανασχηματισμός: Διορθωτικές κινήσεις σε έξι υπουργεία από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Σε διορθωτικές κινήσεις σε έξι υπουργεία αναμένεται να προχωρήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και μετρά αντίστροφα ο χρόνος για τις οριστικές ανακοινώσεις.

Ανασχηματισμός: Διορθωτικές κινήσεις σε έξι υπουργεία από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στο επίκεντρο των αλλαγών θα βρεθεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς στο κυβερνών κόμμα εστιάζουν ιδιαίτερα σε θέματα ασφάλειας και αναγνωρίζουν πως το προηγούμενο διάστημα μια σειρά θλιβερών περιστατικών έδειξαν πως χρειάζεται να γίνουν περισσότερα. Επομένως, αναμένεται να αλλάξει ο υπουργός με τα σενάρια να αναφέρουν πως είναι πιθανόν στη θέση του Γιάννη Οικονόμου να πάει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σε μια τέτοια περίπτωση στο υπουργείο Υγείας – που είναι επίσης ένα κρίσιμο για την κυβέρνηση υπουργείο – είναι πιθανόν να κατευθυνθεί ο Αδ. Γεωργιάδης. Αν υλοποιηθεί αυτή η αλλαγή ακούγονται δύο με τρία ονόματα για το υπουργείο Εργασίας, μεταξύ των οποίων είναι η νυν υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Δόμνα Μιχαηλίδου, ο νυν υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Σπανάκης αλλά και ο Γιάννης Μπούγας (νυν υφυπουργός Δικαιοσύνης).

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ναυτεμπορικής από έγκυρες πηγές του περιβάλλοντος του ο Θεόδωρος Ρουσσόπουλος πρόκειται να εκλεγεί στις 22 Ιανουαρίου πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Μάλιστα την υποστήριξη έχουν εκφράσει τα περισσότερα κόμματα.

Ένα από τα πρόσωπα που μένει να φανεί αν θα μείνουν στο νέο σχήμα είναι ο Δημήτρης Καιρίδης, που στο προηγούμενο διάστημα είχε βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων για τους χειρισμούς που έγιναν όσον αφορά στην τροπολογία για τους μετανάστες. Τέλος, ο Παύλος Μαρινάκης αναμένεται να παραμείνει κυβερνητικός εκπρόσωπος και θεωρείται πιθανόν να αναλάβει χαρτοφυλάκιο υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ.

naftemporiki.gr