Ρέντη: Το προφίλ του «καθοδηγητή» σύμφωνα με τις Αρχές

Οι Αρχές επικεντρώνουν τις έρευνες τους στην εύρεση του ηθικού αυτουργού της επίθεσης σε βάρος του αστυνομικού. Μέχρι 40 ετών και όχι 25χρονος, όπως υποστήριξε ο 18χρονος δράστης της επίθεσης.

Ρέντη: Το προφίλ του «καθοδηγητή» σύμφωνα με τις Αρχές

Μετά την άμεση εξιχνίαση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ στον Ρέντη, οι αστυνομικοί έχουν στρέψει την προσοχή τους στην εύρεση του ηθικού αυτουργού της επίθεσης, του «καθοδηγητή» δηλαδή

Ο 18χρονος καθ' ομολογία δράστης μίλησε στην κατάθεσή του για οργανωτές» της επίθεσης εναντίον των αστυνομικών στα επεισόδια, όπως και ότι εκείνοι του έδειξαν πώς να χρησιμοποιήσει τη ναυτική φωτοβολίδα.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν είδε το πρόσωπο του «καθοδηγητή», έκρινε πάντως από το σωματότυπο και τη φωνή ότι πρόκειται για άνδρα μέχρι 25 ετών.

Ωστόσο, οι Αρχές έχουν άλλη άποψη και αναζητούν ένα άντρα από 35 έως 40 ετών, σεσημασμένο και παλιό γνώριμο των Αρχών για συμμετοχή σε περιστατικά οπαδικής βίας. Η Αστυνομία πιστεύει ότι είναι θέμα χρόνου η ταυτοποίησή του.

Ήδη έχει εκδοθεί το ένταλμα για ηθική αυτουργία κατ’ αγνώστου δράστη μέχρι να γνωστοποιηθεί το όνομα στις εισαγγελικές Αρχές και να πραγματοποιηθεί η σύλληψή του.