Επεισόδια στον Ρέντη: «Μοίραζαν πολεμοφόδια» – Τι είπε ο 18χρονος για τους «επικεφαλής» χούλιγκαν

Οργανωμένη ήταν η επίθεση στους αστυνομικούς στον Ρέντη σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο 18χρονος καθ’ ομολογία δράστης. “Μου έδειξαν πώς να χρησιμοποιήσω τη φωτοβολίδα”.

Επεισόδια στον Ρέντη: «Μοίραζαν πολεμοφόδια» – Τι είπε ο 18χρονος για τους «επικεφαλής» χούλιγκαν

Οργανωμένη και προσχεδιασμένη επίθεση στους αστυνομικούς στον Ρέντη μαρτυρά η κατάθεση του 18χρονου οπαδού και καθ’ ομολογία δράστη για τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα.

Ο νεαρός οπαδός, συνελήφθη το πρωί της Κυριακής για απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του αστυνομικού των ΜΑΤ που χαροπαλεύει στην ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας.

Ο ίδιος παραδέχτηκε πως ήταν μέσα στην ομάδα των ατόμων που επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και πως εκείνος εκτόξευσε την φωτοβολίδα που προκάλεσε τον βαρύτατο τραυματισμό του αστυνομικού.

“Μας είπαν να βγούμε έξω, μού έδωσαν τη φωτοβολίδα”

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο 18χρονος καθ’ ομολογία δράστης, οι “επικεφαλής” των χούλιγκαν τους είπαν να βγουν έξω. Εκεί κάποια άτομα τους μοίρασαν τα πολεμοφόδια και ένας σε εκείνον την φωτοβολίδα και του έδειξε πώς να την χρησιμοποιήσει.

Ο ίδιος παραδέχτηκε πως σημάδεψε ευθεία και όταν η φωτοβολίδα έκανε γκελ στο οδόστρωμα και καρφώθηκε στο πόδι του τον είδε που έπεφτε.

Εν συνεχεία όπως είπε, επέστρεψε εντός του κλειστού γυμναστηρίου και έκατσε στην κερκίδα που ήταν μαζί με κάποιους γνωστούς του. Σε αυτούς φέρεται να παραδέχτηκε πως «έξω έγινε χαμός» και ο ίδιος «πέτυχε έναν αστυνομικό».

Πώς έφτασε η ΕΛ.ΑΣ στα ίχνη του 18χρονου

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Αθλητικής Βίας που ερευνούν την υπόθεση, έφτασαν στα ίχνη του από πληροφορίες που συνέλεξαν σε προανακριτικό επίπεδο και κατά την εξέτασή του το πρωί της Κυριακής, ομολόγησε τις πράξεις του.

Σημειώνεται ότι ο 18χρονος, ο οποίος δεν είχε συλληφθεί ποτέ για ανάλογες πράξεις, ήταν ανάμεσα στους προσαχθέντες από το γήπεδο και του είχαν ληφθεί δείγματα, για τα οποία βεβαίως δεν έχουν προκύψει αποτελέσματα ακόμα, όμως με δεδομένη την ομολογία του θα δοθεί προτεραιότητα στην ανάλυση των δικών του δειγμάτων.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση έχουν συλλέξει πλήθος πειστηρίων εκτός του γηπέδου, στο σημείο της επίθεσης, πέριξ αυτού και εντός του γηπέδου, όπως υπολείμματα φωτοβολίδων, εντός του γηπέδου μαχαίρι και εξάρτημα εκτόξευσης ενώ οι χούλιγκαν προσπάθησαν να κάψουν σκουφιά Full Face και μπλούζες στις τουαλέτες που επίσης έχουν κατασχεθεί για περαιτέρω αναλύσεις, αφού η έρευνα συνεχίζεται μέχρι να βρεθούν όλοι όσοι συμμετείχαν στις συγκεκριμένες επιθέσεις που δείχνουν άκρως οργανωμένες.