Μητσοτάκης: «Θα μεταβώ στο Ισραήλ όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες» (vid)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας και στη ματαίωση της επίσκεψής του στο Ισραήλ.

Μητσοτάκης: «Θα μεταβώ στο Ισραήλ όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες» (vid)

Αναφορά στις τραγικές εξελίξεις στη Γάζα, έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της εισήγησής του στο υπουργικό συμβούλιο, διαβεβαιώνοντας ότι θα μεταβεί στο Ισραήλ μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες. Υπενθυμίζεται ότι η μετάβασή του στην περιοχή την Πέμπτη αναβλήθηκε σήμερα (Τετάρτη 18/10).

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την οδύνη μου και τον αποτροπιασμό του για αυτό που συνέβη σε νοσοκομείο της Γάζας και τόνισε την άμεση ανάγκη να διερευνηθεί τι έχει συμβεί.

«Στο ευρωπαϊκό συμβούλιο επανέλαβα τις θέσεις της Ελλάδας αναγνωρίζοντας το δικαίωμα στο Ισραήλ στην αυτοάμυνα πάντα με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και έχοντας ως πρώτο μέλημα την προστασία των αμάχων στη Γάζα και την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «Σαν Ελλάδα η θέση μας είναι ότι πρέπει να αποφευχθεί κλιμάκωση και πρέπει να ενισχύσουμε την εσωτερική ασφάλεια στην ΕΕ. Η Ελλάδα έχει πρόσθετη υποχρέωση να επιμείνει στην ακριβή φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. Θα ταξιδέψω στην περιοχή το συντομότερο, όταν το επιστρέψουν οι συνθήκες ασφαλείας. Θα ταξιδέψω στο Κάιρο το Σάββατο για συνδιάσκεψη που συγκαλεί η Αίγυπτος για το Παλαιστινιακό. Η Ελλάδα είναι το τελευταίο φυλάκιο ειρήνης και σταθερότητας».

Θα συνεργαστούμε με όλους τους περιφερειάρχες και τους δημάρχους
Αναφερόμενος στα αποτελέσματα των εκλογών ο πρωθυπουργός τόνισε: «Οι κάλπες έκριναν πρόσωπα, η τεράστια αποχή στον β' γύρο είναι σήμα εγρήγορσης σε όλους μας. Τα βασικά συμπεράσματα προέκυψαν την πρώη Κυριακή, οι ψηφοφόροι επαναβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση. Θα συνεργαστούμε με όλους τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες. Θα συνεργαστούμε ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης».

Ο πρωθυπουργός στο κλείσιμο της εισήγησης του είχε και ένα μήνυμα προς τους υπουργούς και στις δηλώσεις που κάνουν δημοσίως. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «πρώτα βουτάμε τη γλώσσα στο μυαλό και μετά μιλάμε».

Πηγή: cnn.gr