Κακοκαιρία Elias: Δύσκολη η κατάσταση στο Βόλο - Απεγκλωβισμοί και απαγόρευση κυκλοφορίας (vid)

Σε δύσκολη κατάσταση βρίσκεται ο Βόλος εξαιτίας της κακοκαιρίας Εlias.

Κακοκαιρία Elias: Δύσκολη η κατάσταση στο Βόλο - Απεγκλωβισμοί και απαγόρευση κυκλοφορίας (vid)

Σε δύσκολη κατάσταση βρίσκεται για ακόμη μία φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ο Βόλος λόγω της νέας σφοδρής κακοκαιρίας Elias.

Στην Αγριά, δεν υπάρχουν δρόμοι, η βροχόπτωση έχει καταστρέψει τα πάντα στο πέρασμά της ενώ οι τόνοι λάσπης έχουν σκεπάσει εκατοντάδες αυτοκίνητα.

Και οι τρεις δρόμοι της περιοχής είναι θαμμένοι κάτω από τόνους φερτών υλικών και λάσπης και η περιοχή είναι αγνώριστη. Οι κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι και δεν μπορούν να φύγουν από το σημείο.

Αξίζει να σημειωθεί πως λίγο μετά τις 06:00 άρχισε πάλι να βρέχει, γεγονός που δυσχέραινε την κατάσταση αφού υπήρχε η ελπίδα πως θα ξεκινήσει η άντληση των υδάτων με ο πρώτο φως της ημέρας.

Η ίδια εικόνα είναι και στον Βόλο, όπου όλοι η κόμβοι είναι κλειστοί. Δεν επιτρέπεται αλλά και δεν μπορείς να φτάσεις στην πόλη του Βόλου, αφού όλοι οι δρόμοι είναι πλημμυρισμένοι και θαμμένοι κάτω από τόνους λάσπης και φερτών υλικών, μέχρι και βράχια που είχαν αποκολληθεί και είχαν πέσει στην μέση του δρόμου.

Πολλοί από τους κατοίκους έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, πολλά αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί από τους χειμάρρους ενώ παρέμειναν για ώρες εγκλωβισμένοι μέσα στα οχήματά τους. Άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων απεγκλώβισαν οδηγούς που ήταν έμειναν μέσα στα οχήματά τους 9 ώρες περιμένοντας βοήθεια.

Το ίδιο δύσκολη με τη Μαγνησία είναι η κατάσταση και στη Β. Εύβοια όπου λόγω της κακοκαιρίας ενεργοποιήθηκε το 112 ενώ με εντολή Δημάρχου απαγορεύεται η κυκλοφορία στις ευρύτερες περιοχές των Ασμήνι, Πεύκι, Αρτεμίσιο και Γούβες.

Πηγή: ertnews.gr