Κροάτης πρωθυπουργός: «Καταδικάζουμε τον χουλιγκανισμό»

Ο Κροάτης πρωθυπουργός, Αντρέι Πλένκοβιτς συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και συζήτησαν το θέμα της ασφάλειας των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Κροάτης πρωθυπουργός: «Καταδικάζουμε τον χουλιγκανισμό»

Ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Αθήνα και ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και αυτό της ασφάλειας των Κροατών που έχουν συλληφθεί.

Μετά τη συνάντηση του με τον Έλληνα πρωθυπουργό έκανε γνωστό πως σύντομα υπουργοί της κροατικής κυβέρνησης θα επισκεφθούν τους οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη από την πρώτη μέρα, όπου καταδικάσαμε τη βία και τον χουλιγκανισμό. Λυπούμαστε για τον θάνατο ενός Έλληνα πολίτη. Είμαστε αντίθετοι στη βία των οπαδών. Όλα αυτά έβλαψαν και τη φήμη της Κροατίας στην Ελλάδα, είναι κάτι που πρέπει να το γνωρίζουμε.

Ταυτόχρονα, έχουμε εκφράσει ενδιαφέρον για την τρέχουσα κατάστασή για όλους τους Κροάτες πολίτες», ανέφερε ο Αντρέι Πλένκοβιτς. Μαζί με τον Κροάτη πρωθυπουργό ταξίδεψε στην Αθήνα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ιβάν Μαλένιτσα και ο υπουργός Εξωτερικών Γκόρνταν Γκρλιτς Ράντμαν, οι οποίοι τόνισαν ότι βρίσκονται σε επαφή με τους ομολόγους τους στην Ελλάδα.