Δολοφονία Μιχάλη Κατσούρη: Ανοίγει η βεντάλια των συλλήψεων - Βίντεο «καίει» οπαδό του ΠΑΟ

Ο εν λόγω άνδρας φέρεται να ταυτοποιήθηκε από βίντεο που έχει συμπεριληφθεί στην δικογραφία και στο οποίο φαίνεται να συμμετέχει στην ομάδα των Κροατών χούλιγκαν που συγκρούονται με τους οπαδούς της ΑΕΚ.

Δολοφονία Μιχάλη Κατσούρη: Ανοίγει η βεντάλια των συλλήψεων - Βίντεο «καίει» οπαδό του ΠΑΟ

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ποινικό μητρώο του οπαδού του Παναθηναϊκού είναι ιδιαίτερα βεβαρυμένο, καθώς είχε συμμετάσχει στο παρελθόν και σε άλλες οπαδικές επιθέσεις.

Oι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους έχουν ταυτοποιήσει μέσω των πινακίδων κάποιων αυτοκινήτων και άλλους οπαδούς που διαφεύγουν της σύλληψης.

Παράλληλα, συνεχίζεται η ανάλυση κατασχεθέντων αντικειμένων που είχαν ίχνη αίματος πάνω τους, αλλά που κανένα δεν φαίνεται έως τώρα να είχε ίχνη αίματος του δολοφονημένου Μιχάλη.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, πάντως, αναφέρει πως η ταυτοποίηση του δολοφόνου είναι θέμα ημερών, ενώ το σκεπτικό προφυλάκισης των Κροατών αναφέρεται σε μεταξύ τους διακριτούς ρόλους, με επιχειρησιακή δομή και ροπή σε νέες εγκληματικές πράξεις.

«Αυτό που όλοι είδαμε είναι ότι ήρθε στην Ελλάδα ένα στρατιωτικά συντεταγμένο και πειθαρχημένο και εξοπλισμένο δολοφονικό τάγμα, το οποίο είδατε με τι διαθέσεις κινήθηκε έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας όπου εκεί ασφαλώς δεν υπήρξε κανένα ραντεβού αλλά συνέρρευσαν όσοι βρίσκονταν σε καφετέριες και εστιατόρια που είναι πέριξ του γηπέδου», τόνισε ο δικηγόρος Σταύρος Γεωργόπουλος.

Υπενθυμίζεται δε ότι, βρισκόμαστε εν αναμονή της διάταξης που θα επιτρέψει το άνοιγμα των κινητών τηλεφώνων των 105 συλληφθέντων. Πιστεύεται ότι στα κινητά θα βρεθούν σημαντικά ευρήματα όπως μηνύματα και φωτογραφίες που ενδεχομένως να κατευθύνουν τις έρευνες.

Οι Αρχές θα προσπαθήσουν να διαπιστώσουν ποια ήταν τα άτομα από την Ελλάδα που συναντήθηκαν και «όπλισαν» τους Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.
Οι έρευνες στα κινητά - Oι διευθύνσεις που έψαχναν οι Κροάτες

«Φύλλο και φτερό» κάνουν οι αστυνομικοί τα κινητά των συλληφθέντων για τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη, προκειμένου να εντοπίσουν τις διευθύνσεις που αναζητούσαν πριν τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στο μεταξύ, από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται τα αποτελέσματα της ανάλυσης του DNA που ενδεχομένως θα «δείξει» περισσότερα στοιχεία για τον δολοφόνο, την ώρα που πληροφορίες αναφέρουν ότι έρχονται νέες καρατομήσεις αξιωματικών στην ΕΛ.ΑΣ. μετά τη σωρεία παραλήψεων και λαθών.

Επιλέον οπτικοακουστικό υλικό από τις κάμερες της περιοχής και μαρτυρίες περιοίκων συλλέγουν οι Αρχές την ώρα που από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. αναμένουν την εντολή του ανακριτή για άρση απορρήτου, με τους Κροάτες χούλιγκαν να τηρούν ενιαία και «σκληρή γραμμή».

Στο μεταξύ, η ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί να αντλήσει όλο και περισσότερα στοιχεία από σεσημασμένα πρόσωπα δημιουργώντας έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω από χούλιγκαν, προσπαθώντας να εντοπίσει το πρόσωπο ή τα πρόσωπα εκείνα που γνωρίζουν τι έγινε το βράδυ της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή αλλά και ποιος ήταν αυτός που τον μαχαίρωσε μέχρι θανάτου.

Μάλιστα, κατά πληροφορίες ορισμένοι εκ των συλληφθέντων χούλιγκαν είναι γνώριμοι της ΕΛ.ΑΣ. ενώ φέρονται να είχαν συμμετάσχει σε επεισόδια στην Ελλάδα το 2015.

Οι αστυνομικοί αναζητούν μανιωδώς καινούργια στοιχεία, ενώ νέο οπτικό υλικό που φέρνει στη δημοσιότητα το Mega, δείχνει καρέ καρέ τα τελευταία βήματα του 29χρονου στη δολοφονική επίθεση εναντίον του το βράδυ της Δευτέρας 07/08 στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο δράστης βρήκε την ευκαιρία να καρφώσει το μαχαίρι στο μπράτσο του Μιχάλη Κατσουρή, χωρίς όπως φαίνεται να ήρθε σε μάχη σώμα με σώμα μαζί του.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί «ξεσκονίζουν» τα κινητά των συλληφθέντων βάζοντας στο «στόχαστρο» την αναζήτηση που έκανε ένας Κροάτης, ο οποίος συνελήφθη μαζί με ακόμα τέσσερις συμπατριώτες του στην Ηγουμενίτσα και ο οποίος έδωσε οικειοθελώς το κινητό του στις Αρχές.

Οι αναζητήσεις που έκανε μέσω google maps από το Ζάγκρεμπ για την Αθήνα και την Πάτρα, δείχνουν σύμφωνα με το Star, αναζητήσεις και για μια διεύθυνση στην Αθήνα όπως και για μια ακόμα διεύθυνση στο Μαρούσι. Τελικός προορισμός στους χάρτες του Κροάτη ήταν ο σταθμός «Ειρήνη».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχουν επίσης στοιχεία για τη διαδρομή που ακολούθησαν οι πέντε Κροάτες για να φύγουν από την Αθήνα προς την Ηγουμενίτσα.

πηγή: cnn.gr