Φωτιά στην Κέρκυρα: Δύσκολη παραμένει η κατάσταση σε Λούτσες, Σύκι και Ημερολιά - Νέο μήνυμα του 112

Εκκενώνονται οι περιοχές Καλαμάκι και Απραός. 

Φωτιά στην Κέρκυρα: Δύσκολη παραμένει η κατάσταση σε Λούτσες, Σύκι και Ημερολιά - Νέο μήνυμα του 112

Eκκενώνονται οι περιοχές Καλαμάκι και Απραός στην Κέρκυρα λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται. Οι κάτοικοι των οικισμών Καλαμάκι και Απραός ειδοποιήθηκαν μέσω μηνύματος του 112 να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς το λιμάνι της Κασσιόπης.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Καλαμάκι και Απραός εκκενώστε τώρα προς το λιμάνι της Κασσιόπης. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».Νωρίτερα εκκενώθηκαν οι περιοχές Σύκι και Ημερολιά.

Η κατάσταση παραμένει δύσκολη στο χωριό Λούτσες και στους οικισμούς Σύκι και Ημερολιά. Στις Λούτσες οι φλόγες έχουν φτάσει σε αυλές σπιτιών, ενώ έκαναν στάχτη ένα ξυλουργείο.

Οι τουρίστες που κάνουν διακοπές στις περιοχές της πυρκαγιάς, μεταφέρθηκαν στο δημαρχείο της Β. Κέρκυρας, στην Αχαράβη.

Η επιχείρηση να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά είναι γιγαντιαία. Πυροσβεστικές δυνάμεις, Αστυνομία, Πολιτική Προστασία, καθώς κάτοικοι και εθελοντές, με ό,τι μέσον διαθέτουν, δίνουν μάχη με τις φλόγες. Βυτιοφόρα και αγροτικά αυτοκίνητα με βυτία από γειτονικές περιοχές, καταφθάνουν συνεχώς για να βοηθήσουν στο έργο της πυρόσβεσης. Επί ποδός βρίσκονται ασθενοφόρα και γιατροί προκειμένου να δώσουν βοήθεια σε όσους το χρειάζονται, καθώς η ατμόσφαιρα από τους καπνούς είναι αποπνικτική.

ΠΗΓΗ: Skai.gr