Στον ανακριτή δύο αδέλφια για ενδοοικογενειακή βία-Χτυπούσε σύζυγο και παιδί μαζί με τον αδελφό του

Το περιστατικό αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο μιας τυπικής περιπολίας του Τ.Α.Ε. Χανίων στην περιοχή του Σκινέ του δήμου Πλατανιά

Στον ανακριτή δύο αδέλφια για ενδοοικογενειακή βία-Χτυπούσε σύζυγο και παιδί μαζί με τον αδελφό του

Αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη θα βρεθούν δύο αδέλφια από την Αλβανία, 43 και 46 ετών, που το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης φέρονται να άσκησαν σωματική και λεκτική βία στην σύζυγο και το δωδεκάχρονο παιδί του πρώτου.

Το περιστατικό αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο μιας τυπικής περιπολίας του Τ.Α.Ε. Χανίων στην περιοχή του Σκινέ του δήμου Πλατανιά. Η ομάδα του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων, αντιλήφθηκε ένα όχημα να κινείται ύποπτα και όταν το ακινητοποίησε για να το ελέγξει, η γυναίκα που είχε πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας, κάνοντας νοήματα, ενημέρωσε τους αστυνομικούς ότι τα δύο αδέλφια είχαν χτυπήσει τόσο την ίδια όσο και τον δωδεκάχρονο γιο της.

Μάλιστα το περιστατικό συνέβη στη μέση του δρόμου και στη συνέχεια οι φερόμενοι δράστες έβαλαν με τη χρήση βίας τη γυναίκα και το παιδί της μέσα στο αυτοκίνητο. Όπως περιγράφει σε ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Στέλιος Σεληνιωτάκης, Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων που υπηρετεί στο Τ.Α.Ε, η εξιχνίαση της νέας υπόθεσης ενδοοικογενειακής βίας ήταν αποτέλεσμα των γρήγορων αντανακλαστικών των πληρωμάτων των περιπολικών.

«Περιπολώντας με την ομάδα μου, εντοπίσαμε ένα όχημα να κινείται ύποπτα και αποφασίσαμε να το ελέγξουμε. Το συγκεκριμένο όχημα ανέπτυξε ταχύτητα και δεν σταματούσε. Μετά από μερικά μέτρα, με τα δύο περιπολικά μας οχήματα, ακινητοποιήσαμε το ύποπτο αυτοκίνητο. Μέσα σε αυτό επέβαιναν μια τριμελής οικογένεια αλλοδαπών και ένας ακόμα συγγενής τους. Τη στιγμή εκείνη, η γυναίκα μας έδειξε με νοήματα, αλλά και με χρήση Google μετάφρασης από εμάς, καθώς δεν μιλούσε ελληνικά, ότι την χτυπούσαν όλη την ημέρα, τόσο εκείνη όσο και το παιδί της και οι δύο αλλοδαποί άντρες, οι οποίοι και συνελήφθησαν» υπογραμμίζει στην ανάρτηση του ο κ. Σεληνιωτάκης.

Ο 43χρονος και ο 46χρονος οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ενδοοικογενειακή βία και για πρόκληση σωματικών βλαβών. Την υπόθεση ανέλαβε το Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης, όπου κατέθετε μέχρι το βράδυ της ίδιας μέρας η σύζυγος του 43χρονου. Με τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν από τον εισαγγελέα στα δύο αδέλφια, χθες το πρωί παραπέμφθηκαν στον ανακριτή από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν.

Το νέο περιστατικό ενισχύει το κλίμα προβληματισμού γύρω από τα διαρκώς αυξανόμενα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας στα Χανιά. Όπως επανειλημμένα έχει τονίσει η προϊσταμένη του Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας, αστυνόμος Ελένη Βιγλάκη, οι καταγγελίες είναι καθημερινές όπως και οι υποθέσεις που χειρίζεται το γραφείο.

Πηγή: neakriti.gr