Η στιγμή που το ΣΔΟΕ συνέλαβε τον «μαφιόζο» του εμπορίου ναρκωτικών στη Γλυφάδα

Καρέ - καρέ καταγράφηκε από κάμερες η σύλληψη του «εγκέφαλου» του κυκλώματος, που «ξέπλυνε» 250 εκατομμύρια ευρώ από εμπόριο ναρκωτικών.

Η στιγμή που το ΣΔΟΕ συνέλαβε τον «μαφιόζο» του εμπορίου ναρκωτικών στη Γλυφάδα

Η στιγμή που οι άνδρες του τμήματος δίωξης ναρκωτικών του ΣΔΟΕ πέρασαν χειροπέδες στο ιδρυτικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης στη Γλυφάδα, έρχεται στο φως της δημοσιότητας μέσα από βίντεο.

Οι άνδρες της Δίωξης ντυμένοι με κίτρινα γιλέκα ως καθαριστές του δήμου Γλυφάδας κατάφεραν να συλλάβουν το ηγετικό μέλος της μαφιόζικης οργάνωσης που διακινούσε την κοκαΐνη.

Στο βίντεο που πρόβαλε το MEGA, φαίνονται οι αστυνομικοί να έχουν περάσει, πλέον, στο τελευταίο στάδιο της επιχείρησης δευτερόλεπτα αφού ο μαφιόζος έφτασε στο πάρκο και ακολουθεί η ακινητοποίησή του.

Η σύλληψή ήταν αποτέλεσμα πολύμηνης συνεργασίας του τμήματος δίωξης ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του ΣΔΟΕ Αττικής με τις αντίστοιχες Αρχές της Ολλανδίας.

Οι ολλανδικές Αρχές έχουν ζητήσει την έκδοσή του

Η εγκληματική οργάνωση διακινούσε σε καθημερινή βάση, μέσω «υπόγειου» τραπεζικού συστήματος με τη χρήση κρυπτογραφημένων επικοινωνιών, μεγάλα χρηματικά ποσά και υπολογίζεται ότι για χρονικό διάστημα περί των 10 μηνών διακινήθηκαν ποσά της τάξεως των 250.000.000 ευρώ.

Οι ολλανδικές Αρχές έχουν ζητήσει την έκδοσή του, αλλά o τραπεζίτης της μαφίας κάνει ό,τι μπορεί για να την αποτρέψει. Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, μεταξύ των οποίων και κινητό που χρησιμοποιείται για κρυπτογραφημένες συνομιλίες μέσω ειδικών εφαρμογών, tablet, ψηφιακός δίσκος και κάρτες SIM.

Πηγή: Cnn.gr