To Μικρολίμανο αλλάζει όψη - Γκρεμίζονται τα αυθαίρετα(φωτό)

Το Μικρολίμανο στον Πειραιά αλλάζει όψη. Θα κατεδαφιστούν τα αυθαίρετα μαγαζιά προς την παραλία και εκεί θα γίνει πεζόδρομος. Δείτε τις εικόνες από την ανάπλαση που θα γίνει. 

To Μικρολίμανο αλλάζει όψη - Γκρεμίζονται τα αυθαίρετα(φωτό)

To επανέλαβε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στη συνέντευξη Τύπου για τον Μαραθώνιο Ιστιοπλοΐας στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδας "Στην επόμενη συνέντευξη η θέα θα είναι ιδανική και από τις δυο πλευρές. Τώρα βλέπουμε ομορφιές μόνο από την πλευρά της θάλασσας. Θα αναμορφώσουμε όμως το Μικρολίμανο και θα το παραδώσουμε στους Πειραιώτες για να το χαρούν. Θα δημιουργήσουμε ένα μεγάλο πεζόδρομο δίπλα στη θάλασσα , γκρεμίζοντας όλες τις αυθαίρετες κατασκευές"

Μία μεγάλη αλλαγή έρχεται σε μία ιστορική περιοχή του Πειραιά, σε εκείνη του Μικρολίμανου, η οποία εδώ και δεκαετίες αποτελεί προορισμό διασκέδασης, όχι μόνο για τους τουρίστες και τους Πειραιώτες, αλλά και για όλους τους κατοίκους της Αττικής.

Έρχονται κατεδαφίσεις αρκετών (και φημισμένων) καταστημάτων, τα οποία χαρακτηρίστηκαν αυθαίρετα, καθώς εγκρίθηκε ομόφωνα η έγκριση της μελέτης του έργου: «Ανάπλαση Παραλιακού Μετώπου Ακτής Κουμουνδούρου (Μικρολίμανο)» από το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά.

Ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης επεσήμανε στην εισήγησή του ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου πως με το έργο λύνεται μια παθογένεια δεκαετιών στην πόλη και το χαρακτήρισε «εμβληματικό». Ο κ. Μώραλης επεσήμανε πως με την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου στο Μικρολίμανο θα αλλάξει η εικόνα της περιοχής προς το καλύτερο και θα συμβάλλει στην αναπτυξιακή προοπτική της πόλης. Θα δημιουργηθεί πεζόδρομος, εκεί όπου βρίσκονται τα τραπεζοκαθίσματα, και τα αυτοκίνητα θα κινούνται σε μονή λωρίδα, δεν θα υπάρχει χώρος για πάρκινγκ και ο χώρος που θα κερδηθεί θα δοθεί στα καταστήματα.

«Όταν αναλάβαμε ως Δημοτική Αρχή τον Σεπτέμβριο του 2014, υπήρχε τελεσίδικη δικαστική απόφαση για την κατεδάφιση όλων των αυθαίρετων κατασκευών στο Μικρολίμανο, μέχρι τέλος του ίδιου έτους ενώ δεν υπήρχε και καμία μελέτη για την ανάπλαση της περιοχής. Για το λόγο αυτό ξεκινήσαμε να διεκδικούμε παρατάσεις για το θέμα των κατεδαφίσεων με τροπολογίες στη Βουλή, ώστε να προστατεύσουμε τις επιχειρήσεις και τους εκατοντάδες εργαζόμενους σε αυτές και να προχωρήσουν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες, ώστε να παρουσιαστεί το συντομότερο δυνατό μια ολοκληρωμένη μελέτη», σημείωσε ο κ. Μώραλης και αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει τα τέσσερα τελευταία χρόνια, σχετικά με το Μικρολίμανο: «οι διαδικασίες είναι τόσο χρονοβόρες που φτάσαμε να μιλάμε ουσιαστικά μετά από 4 χρόνια, για τη δημοπράτηση. Θυμίζω, βεβαίως, ότι έκανε να συνεδριάσει 13 μήνες η Επιτροπή Αιγιαλού και άλλους 12 και πλέον μήνες να βγει το ΦΕΚ. Είναι γνωστές οι καθυστερήσεις που υπάρχουν από την κεντρική διοίκηση που μας ξεπερνούν ως Δήμο.

Η μελέτη είναι ολοκληρωμένη. Έχει περάσει Αρχιτεκτονική Επιτροπή και από τις αρμόδιες επιτροπές. Εφόσον ψηφιστεί σήμερα η σκοπιμότητα της μελέτης, θα κάνουμε Προγραμματική με την Περιφέρεια μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, Ελεγκτικό Συνέδριο και Δημοπράτηση μέχρι τον Δεκέμβριο», είπε.

Ο κ. Μώραλης τόνισε την αλλαγή που θα φέρει στην περιοχή του Μικρολίμανου το έργο της Ανάπλασης. «Είναι μία ωραία ανάπλαση, που φιλοδοξούμε να αλλάξει την περιοχή. Στόχος μας είναι να επικρατήσει η νομιμότητα και να μπορέσει το Μικρολίμανο ως μία από τις πιο ωραίες περιοχές της Αττικής αλλά και της χώρας, να γίνει πλέον επισκέψιμο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Θα αλλάξει όλο το τοπίο και θα κάνει την περιοχή επισκέψιμη και θεωρώ και τις επιχειρήσεις πιο ισχυρές» σημείωσε ο κ. Μώραλης. «Στόχος μας είναι να αναδείξουμε την ομορφιά του μοναδικού αυτού τοπίου, με σεβασμό στο περιβάλλον και την επιχειρηματικότητα», επεσήμανε ο Δήμαρχος Πειραιά.