Μπουτ σε Τραμπ: «Κινδυνεύει η ζωή σου στις ΗΠΑ, είσαι ευπρόσδεκτος στη Ρωσία»

O διαβόητος Ρώσος έμπορος όπλων Βίκτορ Μπουτ, κάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ να εγκαταλείψει τις ΗΠΑ καθώς «κινδυνεύει η ζωή του από την κυβέρνηση Μπάιντεν».

Μπουτ σε Τραμπ: «Κινδυνεύει η ζωή σου στις ΗΠΑ, είσαι ευπρόσδεκτος στη Ρωσία»

Όσο παράδοξο και αν ακούγεται, ο Ντόναλντ Τραμπ, δέχτηκε μία... απρόσμενη πρόσκληση ως «καταφύγιο» στον «πόλεμο» που δέχεται στις ΗΠΑ. Το ακόμη πιο αδιανόητο είναι ότι αυτή έφτασε μέσω του διαβόητου Ρώσου εμπόρου όπλων, Βίκτορ Μπουτ, ο οποίος πρόσφατα έμεινε ελεύθερος από τις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο «Tass», ο Μπουτ, που αφέθηκε ελεύθερος πρόσφατα από την Ουάσινγκτον στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων με τη Μόσχα, πρότεινε στον Αμερικανό πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ και σημερινό υποψήφιο για τις εκλογές να εγκαταλείψει την πατρίδα του, προκειμένου να μην πέσει θύμα δολοφονίας!

Σύμφωνα με τον Μπουτ, ο Τραμπ που σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για οικονομικά αδικήματα από την εισαγγελία της Νέας Υόρκης, διατρέχει κίνδυνο, ακόμη και για την ίδια του τη ζωή:

«Η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν θα σας παρασύρει απλώς μέσω της Δικαιοσύνης στη φυλακή. Προτιμά να σας στερήσει τη ζωή παρά να σας αφήσει να κινείστε στο δρόμο της», αναφέρει σε σχετική επιστολή του στον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ.

«Θα είστε ευπρόσδεκτος στη Ρωσία, θα βρείτε ένα καταφύγιο ειρήνης και, από εδώ, θα είστε σε θέση να ηγηθείτε μιας εξέγερσης ενάντια στους παγκοσμιοποιητές για την ευημερία του αμερικανικού λαού» προσθέτει.

Ποιος είναι ο Μπουτ που... καλεί τον Τραμπ στη Ρωσία

Λίγο μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, ο Μπουτ έγινε επιχειρηματίας. Χρησιμοποίησε ένα μικρό στόλο σοβιετικής κατασκευής Antonov An-8 και ανέλαβε ρίσκα που άλλοι δεν θα αναλάμβαναν, πηγαίνοντας σε πολεμικές ζώνες και αποτυχημένα κράτη. Το 2000 είχε γίνει ένας από τους πιο διάσημους εμπόρους όπλων και συνεργαζόταν με κινήματα από την Ανγκόλα ως τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε. Σε πολλές περιπτώσεις, όπλιζε και τα δύο εμπόλεμα μέρη σε μια σύγκρουση.

Όταν συνελήφθη στην Ταϊλάνδη, διαπραγματευόταν την αγορά πυραύλων, χειροβομβίδων, πυροβόλων όπλων και εκρηκτικών για ανθρώπους που νόμιζε ότι ήταν μέλη των FARC της Κολομβίας. Στην πραγματικότητα, η DEA τον είχε παγιδέψει. Το 2011, ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης τον έκρινε ένοχο για διάφορες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της συνωμοσίας για τη δολοφονία Αμερικανών υπηκόων.

cnn.gr