NASA: Παρουσίασε το πλήρωμα της αποστολής Artemis II

Η NASA παρουσίασε την τετραμελή ομάδα που επιλέχθηκε να πάρει μέρος στο πρώτο επανδρωμένο ταξίδι γύρω από την Σελήνη ύστερα από πάνω από 50 χρόνια. Μια γυναίκα, ένας Αφροαμερικανός και ένας Καναδός μεταξύ των αστροναυτών.

NASA: Παρουσίασε το πλήρωμα της αποστολής Artemis II

Η NASA παρουσίασε σήμερα την τετραμελή ομάδα που επιλέχθηκε να πάρει μέρος στις αρχές της προσεχούς χρονιάς στο πρώτο επανδρωμένο ταξίδι γύρω από την Σελήνη που θα πραγματοποιηθεί ύστερα από πάνω από 50 χρόνια. Μεταξύ των τεσσάρων, η πρώτη γυναίκα και ο πρώτος Αφροαμερικανός που θα συμμετάσχουν σε αποστολή της NASA στη Σελήνη.

Η Κριστίνα Κοχ, μηχανικός που κατέχει επίσης το ρεκόρ της μεγαλύτερης συνεχόμενης διαστημικής πτήσης από γυναίκα, διορίστηκε ειδική της αποστολής, μαζί με τον Βίκτορ Γκλόβερ, αεροπόρο του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού που επιλέχθηκε ως πιλότος της αποστολής Artemis II.

Ο Γκλόβερ, ο οποίος μετείχε στην δεύτερη επανδρωμένη πτήση της SpaceX με το διαστημόπλοιο Crew Dragon, θα γίνει ο πρώτος Αφροαμερικανός αστροναύτης στην ιστορία που θα συμμετάσχει σε αποστολή στην Σελήνη.

Το πλήρωμα συμπληρώνουν ο Τζέρεμι Χάνσον, ο πρώτος Καναδός που επιλέγεται για ένα ταξίδι στο φεγγάρι, ως ειδικός της αποστολής, και ο Ριντ Βάισμαν, βετεράνος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, ο οποίος διορίστηκε κυβερνήτης της αποστολής Artemis II.

Η παρουσίαση του κουαρτέτου της αποστολής Artemis II έγινε σε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου στο Διαστημικό Κέντρο Τζόνσον στο Χιούστον, το κέντρο ελέγχου της αποστολής της NASA.

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα αστρονομικά νέα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP