Μητσοτάκης: «Όλοι φταίμε, αλλά έγινε με εμάς στο τιμόνι η τραγωδία»

«Όλοι φταίμε» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου επιρρίπτοντας ευθύνες για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη τις κυβερνήσεις αλλά και τις διοικήσεις που όπως είπε, κατάντησαν «γιοφύρι της Άρτας» το έργο της τηλεδιοίκησης.

Μητσοτάκης: «Όλοι φταίμε, αλλά έγινε με εμάς στο τιμόνι η τραγωδία»

Ζήτησε και πάλι συγγνώμη, σημειώνοντας ότι η τραγωδία «έγινε με εμάς στο τιμόνι της χώρας» και παρότι όπως είπε δε μπορεί να γυρίσει το χρόνο πίσω, μπορεί να εγγυηθεί δύο πράγματα: απόλυτη διαφάνεια στην έρευνα και δρομολόγηση άμεσων πρωτοβουλιών για τη βελτίωση της προβληματικής κατάστασης στους σιδηροδρόμους.

«Αν το έργο της τηλεδιοίκησης είχε ολοκληρωθεί αυτό το δυστύχημα θα ήταν αδύνατο να είχε συμβεί. Η τεχνολογία θα μας είχε βοηθήσει να αποτρέψουμε το αδιανόητο για πολλά χιλιόμετρα δυο τρένα να κινούνται στην ίδια γραμμή σε πορεία σύγκρουσης».

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι αισθάνθηκε «οργή και ντροπή» ακούγοντας τους διαλόγους από το βράδυ του δυστυχήματος και πως υποχρέωσή του είναι να μετατρέψει αυτά του τα συναισθήματα, σε δημιουργική δράση.

Αναφέρθηκε στα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο κ. Γεραπετρίτης για δύο σταθμάρχες σε κάθε βάρδια και ίσως περιορισμού του μεταφορικού έργου, λέγοντας ότι τα τρένα θα πρέπει και πάλι να αρχίσουν να κινούνται με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν μάλιστα συγκεκριμένα και δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα με ορίζοντα το τέλος του καλοκαιριού.

Πηγή: cnn.gr