Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Η πορεία του χιονιά (vids)

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Σε επιφυλακή ολόκληρη η χώρα – Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει»

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Η πορεία του χιονιά (vids)

«Βουτιά» της θερμοκρασίας, χιόνια και σε πεδινές περιοχές, καθώς και θυελλώδεις ανέμους αναμένεται να φέρει η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα», που θα κάνει την εμφάνισή της από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου και θα ενταθεί την Κυριακή.

Το χιόνι καλύπτει ήδη πολλές περιοχές της χώρας. Το χαμηλό βαρομετρικό με τις πολικές θερμοκρασίες και τις πυκνές χιονοπτώσεις έντυσε τη Φλώρινα στα λευκά.

Από τα ξημερώματα της Κυριακής στο μάτι της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα μπαίνει και ο νομός Αττικής, με χιονοπτώσεις τόσο στα βόρεια όσο και στο κέντρο της Αθήνας σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά.

Οι 6 περιοχές που θα «χτυπήσει»

Την Εύβοια, τις Βόρειες Σποράδες, την Μαγνησία, την Φθιώτιδα, την Βοιωτία και την Αττική αναμένεται να επηρεάσει η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ και με όσα είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Ιωάννης Αρτοποιός, κατά τη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης για την κακοκαιρία.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής υπηρεσίας η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας από αργά το βράδυ του Σαββάτου 4 Φεβρουαρίου. «Θα έχουμε χαμηλές θερμοκρασίες, κατά τόπου πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της Ανατολικής Ελλάδας που θα δημιουργήσουν ισχυρό παγετό, ενώ στα πελάγη θα επικρατήσουν θυελλώδεις άνεμοι 8-9 μποφόρ» είπε ο κ. Αρτοποιός.

Δείτε εδώ την πορεία της κακοκαιρίας

Πηγή: in.gr