Θεσσαλονίκη: Καταγγελία από φοιτήτρια του ΑΠΘ για σεξουαλική παρενόχληση στις εστίες

Σε μια καταγγελία που προκαλεί αίσθηση προχώρησε φοιτήτρια που διαμένει στις εστίες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η οποία φέρεται να έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από τρία άτομα, την ώρα που έκανε μπάνιο.

Θεσσαλονίκη: Καταγγελία από φοιτήτρια του ΑΠΘ για σεξουαλική παρενόχληση στις εστίες

Συγκεκριμένα η καταγγελία της αναφέρει:

«Χθες γύρω στις 02.00 που γύρισα από την δουλειά και πήγα να κάνω μπάνιο τρία άτομα γύρω στα 25-30 με ακολούθησαν στα μπάνια του διαδρόμου μου. Κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά ώσπου άρχισαν να χτυπούν την πόρτα και να την τραβάνε να ανοίξει, ευτυχώς πρόλαβα και κλείδωσα.

Στη συνέχεια φώναζαν διάφορους σεξιστικούς χαρακτηρισμούς και μου έλεγαν να ανοίξω λέγοντας μου ''θα περάσεις καλά, θα σου αρέσει''». Με αυτά τα λόγια η Β. -που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία της- περίγραψε τα όσα εφιαλτικά φέρεται να βίωσε και συνέχισε:

«Εγώ ούρλιαξα σε βοήθεια αλλά λόγω ώρας μάλλον δεν υπήρξε ανταπόκριση. Μετά από δέκα λεπτά που προσπαθούσαν να μπουν και ενώ εγώ είχα παγώσει και ήμουν αδύναμη να αντιδράσω, αποφάσισαν να φύγουν λέγοντας μου ότι ''θα ξανασυναντηθούμε''».

Όπως επισημαίνει η ίδια, «Είναι η πρώτη φορά που ένιωσα τέτοιο τρόμο στη ζωή μου και ειλικρινά δεν ξέρω τι να κάνω», ενώ συμπληρώνει πως έφτασε στο σημείο να φοβάται να βγει από το δωμάτιο. «Φοβάμαι να πλύνω τα χέρια μου με αυτούς που κυκλοφορούν στο διάδρομο», ανέφερε.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην καταγγελία, η οποία κοινοποιήθηκε ανώνυμα σε φοιτητική σελίδα στο Facebook, το περιστατικό συνέβη πριν από πέντε ημέρες, στην Α’ εστία του ΑΠΘ, όταν η καταγγέλλουσα πήγαινε στα κοινόχρηστα μπάνια.

Κινητοποίηση στην πρυτανεία

Με αφορμή την καταγγελία ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης προχώρησε σε κινητοποίηση την Τετάρτη στο κτίριο διοίκησης, με τον πρόεδρο Γιάννη Μικέ να τονίζει στο ThessToday.gr ότι οι φοιτητές δεν νιώθουν ασφάλεια στις εστίες.

«Πάρα πολλοί φοιτητές που μένουν στις φοιτητικές εστίες δεν νιώθουν ασφάλεια όταν κυκλοφορούν στους διαδρόμους για να πάνε στα μπάνια, ειδικά στην Α’ εστία. Έχουν διαρκώς αυτόν τον φόβο, διότι μπαινοβγαίνει εκεί μέσα όποιος θέλει, δεν υπάρχει φύλαξη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο δεν είναι η πρώτη φορά που έχει καταγγελθεί παρόμοιο περιστατικό. «Δυστυχώς έχουν σημειωθεί ξανά τέτοιες παραβατικές ενέργειες. Τώρα εμείς ως σύλλογος έχουμε δει το θέμα, το τρέχουμε και γι’ αυτό πήγαμε στην πρυτανεία στον υπεύθυνο», τόνισε και επεσήμανε ότι: «Πήγαμε για να διεκδικήσουμε συνολική αναβάθμιση των εστιών».

Όπως αναφέρει ο κ. Μικές, αυτό που ζητούν οι φοιτητές στις εστίες, είναι: «Περισσότερη φύλαξη -υπάρχει μόνο ένας φύλακας τη μέρα και δύο τη νύκτα- ζητάμε να αυξηθούν και οι φύλακες και η φύλαξη. Ζητάμε να τοποθετηθούν φώτα στους διαδρόμους και γύρω από τις εστίες, να επισκευαστούν οι χαραγμένες πόρτες και τα μπάνια, ώστε να δοθεί η αίσθηση ασφάλειας στους φοιτητές».

Πηγή: cnn.gr