Μητσοτάκης: «Αυτή είναι η Ελλάδα του μέλλοντος, την υποσχέθηκα και την υλοποιούμε»

Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο ομιλίας του στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Μητσοτάκης: «Αυτή είναι η Ελλάδα του μέλλοντος, την υποσχέθηκα και την υλοποιούμε»

Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο ομιλίας του στο Ηράκλειο της Κρήτης.

«Όσοι μας απειλούν ότι θα έρθουν μία νύχτα, θα ξυπνήσουν μια νύχτα ξαφνικά και θα προσγειωθούν στη σκληρή πραγματικότητα και θα μάθουν ότι κάθε γιουρούσι μπορεί να μετατραπεί σε άτακτη όπισθεν προς την αφετηρία του», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν ανοίγει διάλογο με το παράλογο και ότι η πατρίδα μας μένει δεσμευμένη στο διεθνές δίκαιο.

«Κάναμε τις δυσκολίες, ευκαιρίες»

«Μπορώ να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω: Το είπαμε και το κάναμε», τόνισε, σημειώνοντας ότι όλα αυτά έγιναν ενώ εξελίσσονταν μία σειρά από αλλεπάλληλες κρίσεις.

«Κάναμε τις δυσκολίες, ευκαιρίες και δεν ξεφύγαμε γραμμή», είπε, λέγοντας ότι κάνει έναν «απολογισμό ευθύνης». «Υπήρξαν λάθη και αστοχίες», είπε, αλλά αυτά γίνονται για να διορθώνονται, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει «συμβόλαιο ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης με τους πολίτες».

«Είχα πει ότι θα μειώσουμε τους φόρους και μειώσαμε παραπάνω από 50 φόρους και εισφορές. Είχα υποσχεθεί περισσότερες δουλειές και επενδύσεις και δημιουργήσαμε 300.000 νέες θέσεις εργασίας. Είχα υποσχεθεί μια πατρίδα πιο ισχυρή και την έχουμε με τα Ραφάλ, τα Βάιμπερ, τις Μπελαρά και τις συμμαχίες μας. Μέσα από το ψηφιακό κράτος έχουμε ήδη διεκπεραιώσει 1,2 δισεκ. αυτόματες συναλλαγές, αντί για την ταλαιπωρία στις ουρές», τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Αυτή είναι η Ελλάδα του μέλλοντος που σας υποσχέθηκα και την υλοποιούμε. Μία Ελλάδα στην οποία τα αυτονόητα δεν είναι ζητούμενα, με συντάξεις που εκδίδονται επιτέλους στην ώρα τους, με νηπιαγωγεία από τα 4, με πρότυπα σχολεία και επαγγελματικά λύκεια, με πανεπιστήμια που ανήκουν στους φοιτητές και όχι στους μπαχαλάκηδες καταληψίες. Μετά από 42 μήνες μπορώ να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω, ναι, το είπαμε και το κάναμε».



«Τα μέτρα στήριξης θα συνεχιστούν»

Κατόπιν προχώρησε σε σύντομη επισκόπηση της κυβερνητικής διαδρομής.

Κατ’ αρχάς, όσον αφορά στην οικονομία, «η Ελλάδα καταγράφει από του υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη», «κινείται εκτός κάθε πλαισίου εποπτείας», «στο Νταβός ξένοι επενδυτές εξέφρασαν την επιθυμία να επενδύσουν» και «βρισκόμαστε ένα σκαλί από την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας».

Συμπλήρωσε ότι «ο πολίτης πληρώνει χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ και εισφορές», «οι συνταξιούχοι θα δουν καλύτερες αποδοχές ύστερα από 12 χρόνια» και από την «1η Απριλίου θα γίνει η η 3η σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού».

Και προχώρησε στη δέσμευση ότι «τα στοχευμένα μέτρα στήριξης θα συνεχιστούν».

Πηγή: Η Καθημερινή