Σταϊκούρας: Η αύξηση στις συντάξεις θα είναι πάνω από 7%

Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι η αύξηση στις συντάξεις θα είναι πάνω από 7%, όπως προβλέπεται από τον σχετικό μαθηματικό τύπο που βασίζεται στον πληθωρισμό. 

Σταϊκούρας: Η αύξηση στις συντάξεις θα είναι πάνω από 7%

«Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι στέκεται δίπλα στην κοινωνία και δηλώνω ότι θα βοηθήσουμε την κοινωνία για όσο χρειαστεί εφόσον υπάρχει δημοσιονομικός χώρος», τόνισε μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στο Blue Sky ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος. Σταϊκούρας.

«Το μέτρο στήριξης για το ρεύμα πέτυχε», είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας σημειώνοντας ότι οι περισσότεροι πόροι για τις επιδοτήσεις προήλθαν από τον μηχανισμό ανάκτησης υπερεσόδων από τους παρόχους. Τόνισε, δε, ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν εισπραχθεί πάρα πολλά χρήματα από τα υπερ-έσοδα των εταιρειών ρεύματος.

Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε, παράλληλα, ότι η αύξηση στις συντάξεις θα είναι πάνω από 7%., όπως προβλέπεται από τον σχετικό μαθηματικό τύπο που βασίζεται στον πληθωρισμό.

Ο Υπουργός δήλωσε ότι «υλοποιούμε το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, δεν μπορούμε να δώσουμε πρόσθετα μέτρα αν και δυστυχώς έχουμε υψηλό πληθωρισμό που επιμένει και θα κινηθεί γύρω στο 10% το 2023»

Υπογράμμισε ότι «η Κυβέρνηση έδωσε φέτος τους περισσότερους πόρους στην κοινωνία σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Ανέφερε παράλληλα ότι η χώρα πρέπει να επιστρέψει σε πρωτογενές πλεόνασμα το 2023 και να αποκτήσει επενδυτική βαθμίδα.

πηγή: News247.gr