Ουκρανία: Η Μόσχα προσφέρει ρωσική ιθαγένεια στους ξένους εθελοντές μαχητές και τις οικογένειές τους

Ταχεία διαδικασία τακτοποίησης των αλλοδαπών πολεμιστών και των στενών συγγενών τους

Ουκρανία: Η Μόσχα προσφέρει ρωσική ιθαγένεια στους ξένους εθελοντές μαχητές και τις οικογένειές τους

Σε δύσκολη θέση πλέον η Μόσχα με την εξέλιξη του πολέμου που η ίδια προκάλεσε στην Ουκρανία, καλεί και ξένους μαχητές να ενταχθούν στις δυνάμεις της (περιλαμβανομένων και Σύρων), υποσχόμενη ρωσική ιθαγένεια.

Σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, άνοιξαν και λειτουργούν σημεία λήψης αιτήσεων για θέματα που σχετίζονται με την είσοδο αλλοδαπών στη στρατιωτική θητεία βάσει σύμβασης, στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσίας και των περιφερειακών υποκαταστημάτων της Υπηρεσίας Διαβατηρίων και Θεωρήσεων.

«Για τη διευκόλυνση των αλλοδαπών πολιτών που επιθυμούν να καταταγούν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, έχουν ανοίξει σημεία αποδοχής αιτήσεων για θέματα που σχετίζονται με την εισαγωγή αλλοδαπών πολιτών για στρατιωτική θητεία βάσει σύμβασης», ανέφερε το κέντρο Τύπου του τμήματος του υπουργείου.

Το Υπουργείο Εσωτερικών υπενθύμισε ότι το δικαίωμα να λάβουν τη ρωσική ιθαγένεια με απλουστευμένο τρόπο παραχωρήθηκε σε αλλοδαπούς που υπέγραψαν σύμβαση για υπηρεσία στις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, άλλα στρατεύματα ή στρατιωτικούς σχηματισμούς που συμμετέχουν σε αυτό που η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.

Η ταχεία διαδικασία για την απόκτηση ρωσικής ιθαγένειας ισχύει και για τα μέλη των οικογενειών των αλλοδαπών εθελοντών, δηλαδή γονείς, συζύγους και παιδιά.

Πηγή: Kathimerini.gr