Κυριάκος Μητσοτάκης: Φόρος τιμής στα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου στην Νέα Υόρκη

Τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου τίμησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος επισκέπτεται το ground zero στη Νέα Υόρκη.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Φόρος τιμής στα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου στην Νέα Υόρκη

Ηχηρο μήνυμα κατά της τρομοκρατίας έστειλε ο Έλληνας πρωθυπουργός. Το μνημείο στο Ground Zero, στο σημείο όπου κατέπεσαν οι δίδυμοι πύργοι, επισκέφτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόβσκι-Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός άφησε ένα λουλούδι δίπλα στα ονόματα Ελληνοαμερικανών που έχασαν την ζωή τους κατά την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους και κατέθεσε στεφάνι στο Tree of Survival αποδίδοντας τιμές στους ανθρώπους που χάθηκαν σε μια από τις μεγαλύτερες τρομοκρατικές επιθέσεις στην ιστορία της ανθρωπότητας.

«Αισθάνθηκα την ανάγκη να έρθω σήμερα σε αυτόν τον ιερό τόπο να αφήσω ένα λουλούδι και να καταθέσω στη μνήμη των 2.977 αθώων ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους άδικα στη τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου. Ανάμεσά τους ήταν και 41 Ελληνοαμερικανοί, ένας από τους οποίους ήτανε και ο Γιάννης ο οποίος βρέθηκε εγκλωβισμένος στο 104ο όροφο όταν χτύπησε το πρώτο αεροπλάνο τον βόρειο πύργο» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.