Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Δεν είμαι έτοιμος να απαντήσω για συνεργασίες»

Για να δώσει το στίγμα των προθέσεών του για τη συνέχεια, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ, δεν συνεπάγεται μονοκομματική κυβέρνηση. 

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Δεν είμαι έτοιμος να απαντήσω για συνεργασίες»

Στο θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ.

Ο κ. Μητσοτάκης αφού ξεκαθάρισε ότι στόχος του είναι ο σχηματισμός αυτοδύναμης κυβέρνησης, τόνισε στη συνέχεια ερωτηθείς σχετικά, ότι «δεν είμαι έτοιμος να απαντήσω για συνεργασίες».

Στόχος μας είναι στη δεύτερη κάλπη να σχηματίσουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση. Ο ελληνικός λαός θα επιλέξει αν θέλει να δώσει την ευκαιρία να σχηματίσει η ΝΔ αυτοδύναμη κυβέρνηση» τόνισε ενώ στη συνέχεια αναρωτήθηκε ποια είναι η εναλλακτική επιλογή για διακυβέρνηση της χώρας.

Τόνισε ακόμη, για να δώσει το στίγμα των προθέσεών του για τη συνέχεια, πως αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ, δεν συνεπάγεται μονοκομματική κυβέρνηση.

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με το πόσο κοντά είναι με τον Κυριάκο Βελόπουλο, ο πρωθυπουργός απάντησε κοφτά «καθόλου».

«Φρένο» στην αλλαγή του εκλογικού νόμου

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο.

«Είναι αλήθεια ότι έχω δεχθεί τέτοιες εισηγήσεις» απάντησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο ερώτημα αν σκέπτεται να προωθήσει άμεσα αλλαγή του εκλογικού νόμου.

«Δεν είμαι κωλοτούμπας. Εχω πει ότι κανόνες παιχνιδιού είναι σταθεροί και δεν νοείται να αλλάξουν λίγους μήνες πριν τις εκλογές. Θα πορευτούμε στις εκλογές με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο. Ο νόμος αυτός δίνει bonus με πιο κλιμακωτό τρόπο και θέτει τον πήχη στο 37 με 38%. Θα ήταν ανεύθυνο να πω ότι αλλάζω τον νόμο και κατεβάζω τον πήχη» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή: in.gr