Εύβοια: Σε τρία μέτωπα η πυρκαγιά, πυκνός καπνός στη Χαλκίδα - Αναζητούνται ύποπτοι για εμπρησμό

Μαίνεται σε τρία μέτωπα η φωτιά που έχει ξεσπάσει από νωρίς το απόγευμα στη Χαλκίδα, με πυκνούς καπνούς να έχουν σκεπάσει την πόλη.

Εύβοια: Σε τρία μέτωπα η πυρκαγιά, πυκνός καπνός στη Χαλκίδα - Αναζητούνται ύποπτοι για εμπρησμό

Μάχη σε τρία μέτωπα δίνουν οι πυροσβέστες στη Χαλκίδα, από νωρίς το απόγευμα όταν ξέσπασε η φωτιά στην Εύβοια. Πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει την πόλη, ενώ οι δυνάμεις ενισχύθηκαν περαιτέρω καθώς πλησιάζει η δύση του ήλιου.

Ήδη εκτός των επίγειων δυνάμεων, την πορεία της φωτιάς που κινείται προς τη Νέα Λάμψακο, λόγω του βοριά, προσπαθούν να κόψουν, με ρίψεις νερού από αέρος δύο ελικόπτερα. Στην περιοχή βρίσκονται και ποιμνιοστάσια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η φωτιά έχει χωριστεί σε τρία μέτωπα καθώς κινείται προς Νέα Λάμψακο. Το ένα ανηφορίζει τον λόφο, το άλλο κατευθύνεται νότια και το τρίτο δυτικά.

Η φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι στη Χαλκίδα, σε αγροτοδασική έκταση πίσω από το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης, στην περιοχή του παλιού πεδίου βολής. Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για να μην φθάσουν οι φλόγες κοντά στο νοσοκομείο.

Στην περιοχή επιχειρούν για την κατάσβεση επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που ενισχύονται συνέχεια. Πληροφορίες που μεταδίδουν τοπικά μέσα κάνουν λόγο για εμπρησμό και πως ως ύποπτοι αναζητούνται δύο άνδρες.

cnn.gr