Χαλκιδική: Η μπάλα που έσωσε τον 30χρονο είχε χαθεί 10 μέρες πριν από δύο παιδιά στη Λήμνο!

Συγκλονιστικά στοιχεία γύρω από την ιστορία επιβίωσης του 30χρονου Ιβάν, ο οποίος σώθηκε από μία μπάλα όταν χρειάστηκε να μείνει στο νερό για πάνω από 18 ώρες.

Χαλκιδική: Η μπάλα που έσωσε τον 30χρονο είχε χαθεί 10 μέρες πριν από δύο παιδιά στη Λήμνο!

Λεπτομέρειες που συνθέτουν μία συγκλονιστική και σχεδόν... κινηματογραφική ιστορία επιβίωσης έρχονται στην επιφάνεια γύρω από την υπόθεση του 30χρονου Ιβάν από τη Βόρεια Μακεδονία, ο οποίος χρειάστηκε να κολυμπήσει για πάνω από 18 ώρες ανοιχτά της Κασσάνδρας στη Χαλκιδική, έχοντας και τη βοήθεια μίας μπάλας.

Ο 30χρονος κατάφερε να σωθεί κρατώντας μία μπάλα που βρήκε εντελώς τυχαία μπροστά του ενώ έπλεε στη μανιασμένη θάλασσα ανοιχτά του Ποσειδίου, ωστόσο τα εξαιρετικά ισχυρά θαλάσσια ρεύματα στην περιοχή τούς τράβηξαν μέσα.

Ως αποτέλεσμα, ο 30χρονος βρέθηκε να περιπλανιέται στο πέλαγος, με κατεύθυνση νοτιοδυτική προς τις παραλίες της Λάρισας και του Πηλίου.

Σύμφωνα με το Voria, ωστόσο, ακόμα πιο συγκλονιστικό είναι το γεγονός ότι η μπάλα αυτή είχε χαθεί από την παραλία Εβγάτη στη Λήμνο, στις 30 Ιουνίου!

Όπως αναφέρει η εν λόγω ιστοσελίδα, δύο μικρά παιδιά, ο 6χρονος Θάνος και ο 11χρονος Τρύφων από τη Θεσσαλονίκη, είχαν πάει με τους γονείς τους στη συγκεκριμένη παραλία όπου είχαν βρεθεί για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Εκεί, τα δύο παιδιά έπαιζαν με την αγαπημένη τους μπάλα ώσπου κάποια στιγμή αυτή ξέφυγε από τον έλεγχό τους και την τράβηξαν μακριά τα θαλάσσια ρεύματα.

Μάλιστα, ένας κολυμβητής που έτυχε να βρίσκεται εκείνη τη στιγμή στο σημείο προσπάθησε να την προλάβει, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η μητέρα τους είδε τη φωτογραφία με τη μπάλα στη Voria.gr και αναγνώρισε ότι είναι η ίδια με αυτή που είχαν χάσει τα παιδιά της στη Λήμνο.

Ο πατέρας του 30χρονου, μαζί με τη δήμαρχο Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά, βγήκαν φωτογραφία με την τυχερή μπάλα, ανακουφισμένοι για το αίσιο τέλος της περιπέτειες του 30χρονου.

Ο 30χρονος Ιβάν, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, εντοπίστηκε από ελικόπτερο 14 ναυτικά μίλια από τη Νέα Σκιώνη και περισυνελέγη από φορτηγό πλοίο που συμμετείχε στις έρευνες και στη συνέχεια από σκάφος του Λιμενικού, ενώ ήταν εξαντλημένος αλλά σε πλήρη επαφή με το περιβάλλον.

Αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Πολυγύρου για προληπτικούς λόγους.

Χαλκιδική: Η μπάλα που έσωσε τον 30χρονο είχε χαθεί 10 μέρες πριν από δύο παιδιά στη Λήμνο
THESTIVAL

Χαλκιδική: Αγωνία για τον 28χρονο - Επιστρατεύεται υποβρύχιο drone για τον εντοπισμό του

Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 28χρονου νεαρού τουρίστα με καταγωγή από τη Βόρεια Μακεδονία, ο οποίος βούτηξε στην παραλία Μύτη, στο Ποσείδι της Χαλκιδικής και παρασύρθηκε από ισχυρά ρεύματα της θάλασσας.

Με τις ελπίδες για ευτυχή κατάληξη της μεγάλης επιχείρησης που έχει στηθεί για τον εντοπισμό του να λιγοστεύουν, καθώς ο ίδιος βρίσκεται για πάνω από 40 ώρες στη θάλασσα και όπως έχει αναφέρει ο 30χρονος φίλος του δεν γνωρίζει καλά κολύμπι, η Εθελοντική Διασωστική Ομάδας ΟΦΚΑΘ αναμένεται να ρίξει σήμερα και υποβρύχιο drone ούτως ώστε να φθάσει μέχρι τον βυθό και να συνδράμει στις έρευνες.

Στην περιοχή άλλωστε και ήδη με το πρώτο φως της ημέρας, επιχειρούν περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος και παραπλέοντα πλοία μόνο παράκτια, καθώς στην περιοχή επικρατούν ισχυροί άνεμοι, ενώ από αέρος επιχειρεί το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Έρευνες γίνονται από εθελοντές και τις Αρχές σε όλη την ακτογραμμή.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Voria, σήμερα αναμένεται να φθάσει στη Χαλκιδική η μητέρα αλλά και ο αδερφός του 28χρονου που διαμένουν στην Αμερική για να είναι παρόντες για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Προξενείο Β. Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη: Οι έρευνες θα συνεχιστούν μέχρι να βρεθεί ο τρίτος νεαρός

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό της Βόρειας Μακεδονίας, εκπρόσωπος του Προξενείου της γειτονικής χώρας στη Θεσσαλονίκη υπογράμμισε ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό του τρίτου νεαρού θα συνεχιστούν μέχρι να βρεθεί.

Ο ίδιος επισήμανε μιλώντας στο κανάλι Sitel ότι τα δύο αγόρια που διασώθηκαν είναι καλά στην υγεία τους και ότι οι έρευνες για το τρίτο αγόρι συνεχίζονται και θα συνεχιστούν μέχρι να βρεθεί.

Τόνισε ακόμη ότι οι προξενικές αρχές βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τους συγγενείς των τριών αγοριών.

"Είμαι σε επαφή με όλους και έχουμε ενημέρωση ότι αύριο θα έρθουν στη Χαλκιδική και οι γονείς του τρίτου αγοριού. Είμαι λοιπόν σε συνεχή επικοινωνία με όλους όσους σχετίζονται με τα τρία αγόρια, δηλαδή όλους τους συγγενείς και φίλους", κατέληξε.

πηγή: News247.gr