Πέθανε ο ιδιοκτήτης της Ray-Ban

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Ray-Ban

Πέθανε ο  ιδιοκτήτης της Ray-Ban

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών ο ιδιοκτήτης της Ray-Ban ένας από τους πλουσιότερους Ιταλού , ο Λεονάρντο Ντελ Βέκιο, Μέχρι την1η Ιουνίου η καθαρή περιουσία του Ντελ Βέκιο υπολογιζόταν στα 25,7 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το τον δείκτη του Bloomberg.


Ο Ιταλός επιχειρηματίας ξεκίνησε από ένα μικροσκοπικό εργαστήριο οπτικών στα περιοχή των Δολομιτών και κατέληξε ως ο αδιαμφισβήτητος παγκόσμιος ηγέτης στα γυαλιά..

Μεγαλωμένος σε ένα ορφανοτροφείο του Μιλάνου, ο Ντελ Βέκιο έφυγε από την πόλη για να ανοίξει κατάστημα στην πόλη Αγκόρντο, στις Άλπεις, στα βόρεια της Βενετίας. Ξεκίνησε ως μικρός προμηθευτής εξαρτημάτων σκελετού σε τοπικούς κατασκευαστές γυαλιών.

Η εταιρεία του, Essilor Luxottica, έγινε τελικά ο παγκόσμιος γίγαντας του κλάδου. Διάσημεw μάρκες, όπως Ray-Ban και Oakley, ήταν μεταξύ των δεκάδων επωνύμων γυαλιών που αγόρασε ο Ντελ Βέκιο στο δρόμο του προς την κορυφή.

Κατείχε μερίδιο 32% στην EssilorLuxottica, που προέκυψε από τη συγχώνευση της Luxottica με την γαλλική εταιρία φακών Essilor. Η εταιρεία, η οποία κατασκευάζει σκελετούς για πολυτελείς οίκους όπως η Armani και η Prada, έχει περισσότερους από 180.000 υπαλλήλους και δραστηριοποιείται σε όλο τον κόσμο.

Η EssilorLuxottica είναι η κορυφαία εταιρεία λιανικής πώλησης γυαλιών στον κόσμο και ο μεγαλύτερος παραγωγός διορθωτικών φακών.