Δίκη Φιλιππίδη: Ολοκληρώνεται η κατάθεση της δεύτερης καταγγέλλουσας - «Μπορώ να σε καταστρέψω»

Τις ερωτήσεις της υπεράσπισης αναμένεται να δεχθεί η δεύτερη καταγγέλλουσα, η μόνη που δεν καταθέτει κεκλεισμένων των θυρών στη δίκη Φιλιππίδη.

Δίκη Φιλιππίδη: Ολοκληρώνεται η κατάθεση της δεύτερης καταγγέλλουσας - «Μπορώ να σε καταστρέψω»

Ύστερα από δύο διακοπές ελέω … κορονοϊού, η δίκη κατά του Πέτρου Φιλιππίδη αναμένεται να συνεχιστεί, με την δεύτερη καταγγέλλουσα που ξεκίνησε να καταθέτει στα μέσα Μαΐου, ακόμη να μην έχει ολοκληρώσει.

Εδώ και δύο εβδομάδες οι συνεδριάσεις που είχαν προγραμματιστεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου δεν πραγματοποιήθηκαν. Κι αυτό γιατί την πρώτη φορά νοσούσα ήταν η πρόεδρος της έδρας, ενώ στη συνέχεια μία ένορκος βγήκε θετική στον κορονοϊό. Παρά τις προσπάθειες της προέδρου να συνεχιστεί η διαδικασία, εκμεταλλευόμενη τον αναπληρωματικό ένορκο που έχει κληρωθεί, τελικά με σχετική εισήγηση της εισαγγελέως στην οποία συμφώνησαν πολιτική αγωγή και υπεράσπιση, το δικαστήριο διέκοψε για λίγες ημέρες. Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, θα πρέπει να υπάρχει ανυπέρβλητο εμπόδιο για την ένορκο για να αναπληρωθεί σε αυτό το στάδιο και όπως όλα έδειχναν, κάτι τέτοιο δεν ίσχυε.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, εφόσον όλοι χαίρουν υγείας, η δεύτερη καταγγέλλουσα -η μόνη που δεν καταθέτει κεκλεισμένων των θυρών- αναμένεται να δεχθεί τις ερωτήσεις της υπεράσπισης. Στη συνέχεια αναμένεται να εξεταστεί η τρίτη καταγγέλουσα η οποία έχει ζητήσει να μην καταθέσει δημόσια, αλλά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

«Την επόμενη φορά δεν θα μου ξεφύγεις»

Πρόκειται για τη δεύτερη συνεδρίαση όπου η ηθοποιός θα κληθεί να απαντήσει στους συνηγόρους υπεράσπισης, γύρω από την επίθεση που όπως καταγγέλλει δέχθηκε το 2010 από το σκηνοθέτη, ο οποίος είχε αποπειραθεί να τη βιάσει μέσα στο θεατρικό καμαρίνι του.

Η μηνύτρια είχε περιγράψει ξανά πώς κατόρθωσε να ξεφύγει από τον ηθοποιό, με την υπεράσπιση να ρωτά επίμονα γύρω από το ότι ο Π. Φιλιππίδης, όπως είπε, αμέσως μετά τη διαφυγή της της έγραψε σε μήνυμα «Την επόμενη φορά δεν θα μου ξεφύγεις», ωστόσο εκείνη αποφάσισε να το διαγράψει.

Μιχ.Δημητρακόπουλος: Πώς γίνεται σε αυτή τη βίαιη πάλη να μην σκίστηκε το κολάν σας;

Μάρτυρας: Ήταν πολύ ελαστικο. Αφού έχει κατεβάσει το κολάν και επιχειρεί με δύναμη να μπει μέσα μου, σε κάποια στιγμή άφησε το ένα του χέρι για να πιασει το μόριο του. Τότε μπόρεσα να τον κλωτσησω στο στήθος και να ξεφύγω. Σηκώθηκα και κατευθύνθηκα προς την πόρτα.

Μιχ.Δημητρακόπουλος: Ο Φιλιππίδης τι έκανε;

Μάρτυρας: Ήταν ατάραχος. Μου είπε "μη φωνάζεις δεν είναι κανείς στο θέατρο" και κάθισε στο μπουντουάρ. Εγώ ξαναπήγα στην πόρτα και άρχισα να την κοπανάω. Μου είπε "άμα φύγεις δεν υπάρχει επιστροφή μπορώ να σε καταστρέψω"

Μιχ.Δημητρακόπουλος: Τελικά σας άνοιξε την πόρτα για να φύγετε;

Μάρτυρας: Ναι.

Μιχ.Δημητρακόπουλος. Πώς το εξηγείτε; Ο συνήθης βιαστής, όπως εξηγούν οι επιστήμονες, περισσότερο ερεθίζεται απ' τον πόνο της γυναίκας.

Μάρτυρας: Το ανώμαλο μυαλό του καθενός δεν το ξέρω.

(…)

Μιχ.Δημητρακόπουλος: Εχετε ένα ντοκουμέντο του Φιλιππιδη που ομολογεί εγγράφως. Πως δεν το βγάλατε έστω μια φωτογραφία;

Μάρτυρας: Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα έρθω στο δικαστήριο.

Μιχ.Δημητρακόπουλος: Ρωτω έστω σαν κακή ανάμνηση...

Μάρτυρας: Να έχω ανάμνηση από τον παραλίγο βιαστή μου; Δεν άντεχα ούτε στις διαφημίσεις να τον βλέπω...

Πηγή: News247.gr