Ζαχάροβα: «Απίστευτο ο Μητσοτάκης να συγκρίνει τους ήρωες του Μεσολογγίου με τους Ναζί του Αζόφ»!

Η εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα καταφέρθηκε εναντίον του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για στοίχιση του με το ΝΑΤΟ, λόγω του παραλληλισμού του με τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους» του Μεσολογγίου των συλληφθέντων Ουκρανών της βιομηχανίας Αζοφστάλ στην Μαριούπολη

Ζαχάροβα: «Απίστευτο ο Μητσοτάκης να συγκρίνει τους ήρωες του Μεσολογγίου με τους Ναζί του Αζόφ»!

Αντικείμενο σφοδρής κριτικής έγιναν οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ για τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά κι η αποστολή Ελληνικών όπλων, από την εκπρόσωπο του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Τα πρόσφατα σχόλια της Ελλάδας είναι προσπάθειες να βρει δικαιολογίες για την αντιρωσική της στάση», δήλωσε την Τετάρτη η Μαρία Ζαχάροβα σύμφωνα με το TASS, αναφερόμενη στις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον στις 16-17 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών είπε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε «μια περίεργη επιλογή ιστορικών αναλογιών».

«Ο αγώνας των Ελλήνων για ανεξαρτησία που χρονολογείται πριν από 200 χρόνια ισοδυναμεί με εγκλήματα που διέπραξε το καθεστώς του Κιέβου, το οποίο διεξήγαγε πόλεμο εναντίον των πολιτών του στο Ντονμπάς για οκτώ χρόνια», είπε η Ζαχάροβα στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

«Απίστευτο, οι ήρωες που υπερασπίστηκαν το φρούριο του Μεσολογγίου το 1825-1826 συγκρίνονται με τους Ναζί του τάγματος Αζόφ», επεσήμανε.

Πρόκειται για «μια ακόμη προσπάθεια της Αθήνας να δικαιολογήσει τη βαθιά λανθασμένη απόφασή της να ενταχθεί στο αντιρωσικό μέτωπο της Δύσης, συμπεριλαμβανομένου του εφοδιασμού του Κιέβου με όπλα, τα οποία χρησιμοποιούνται για καθημερινά πλήγματα εναντίον ειρηνικών αμάχων στο Ντονμπάς», επεσήμανε στη συνέχεια η Ζαχάροβα.

Τέλος, η κ. Ζαχάροβα σημείωσε πως η Ρωσία δεν είναι σε θέση να προσφέρει ένα εναλλακτικό όραμα, καθώς όλα τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης έχουν «αποκλειστεί από τον χώρο ενημέρωσης της Ελλάδας».

«Τα σχόλια της Ελλάδας είναι επίδειξη πίστης στους κανόνες που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ», πρόσθεσε.