Mπαχτσελί: «Άνανδρος κι ύπουλος ο Μητσοτάκης σαν τους... παππούδες του, πιόνι της Δύσης»!

Ο κυβερνητικός εταιρός του Ερντογάν, Νεβλέτ Μπαχτσελί, συνέχισε τις επιθέσεις κατά του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, που ξεκίνησε ο Τούρκος Πρόεδρος, αλλά και κατά της Σουηδίας και της Φινλανδίας, απειλώντας με έξοδο από το ΝΑΤΟ

Mπαχτσελί: «Άνανδρος κι ύπουλος ο Μητσοτάκης σαν τους... παππούδες του, πιόνι της Δύσης»!

Συνεχίζεται το παραλήρημα των Τούρκων κατά του Έλληνα πρωθυπουργού, μετά την παρουσία του στις Η.Π.Α.

Ο (υπερεθνικιστής) εταίρος του Ερντογάν στην τουρκική κυβέρνηση, Νεβλέτ Μπαχτσελί, πήρε την σκυτάλη από τον Τούρκο Πρόεδρο, χαρακτηρίζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη «άνανδρο κι ύπουλο, όπως οι παππούδες του» αλλά και ότι επιθυμεί ν' αποτελεί «πιόνι της Δύσης», μίλησε για «τουρκικό πεπρωμένο της Κύπρου», ενώ απέδειξε ότι όλο το πολιτικοστρατιωτικό κατεστημένο στη γείτονα δεν μπορεί να ...χωνέψει ότι καταχειροκροτήθηκε στο Κογκρέσο:

«Κατά τη γνώμη μας, είναι αρκετά προβληματικό το γεγονός ότι η ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στο αμερικανικό Κογκρέσο καταχειροκροτήθηκε 37 φορές σε 42 λεπτά, οι δέκα εκ των οποίων όρθιες. Δεν ξέρουμε τι βρήκαν οι βουλευτές στην ομιλία του Μητσοτάκη, αλλά αν κάτι γνωρίζουμε είναι ότι συναντήθηκαν σε κοινό έδαφος κατά της Τουρκίας», είπε αρχικά ο Νεβλέτ Μπαχτσελί και συνέχισε:

«Αναφερόμενος στην "ειρηνευτική επιχείρηση της Κύπρου" το 1974, ο Έλληνας πρωθυπουργός, που υποστήριξε ότι ο ελληνισμός υπέφερε επί 48 χρόνια και απέκτησε μια ανίατη πληγή, αγνόησε τα γεγονότα και προσπάθησε να κρύψει τη βαρβαρότητα. Πρώτα από όλα να γνωρίζουν όλοι ότι η Κύπρος είναι και θα παραμείνει τουρκική. Όσο κι αν αντιτίθεται ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης, δεν υπάρχει άλλη διέξοδος στην Κύπρο από τη λύση των δύο κρατών, η οποία θα βασίζεται στην κυριαρχία και την ισότητα. Η βούληση της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Ή θα το δεχτούν πρόθυμα ή αυτός ο στόχος θα γίνει πραγματικότητα. Πότε θα θυμηθεί ο Μητσοτάκης τις σφαγές, τις αιματηρές επιθέσεις, τις θηριωδίες και τα βασανιστήρια κατά των Τουρκοκυπρίων; (...) Το πεπρωμένο της Κύπρου δεν είναι η ελληνοκρατία, αλλά η τουρκοκρατία».

«Αποτελεί ιστορική ρήξη, άτιμη αδυναμία ότι αυτός ο πρωθυπουργός, που δειλά κατέφυγε κάτω από τα φτερά των ΗΠΑ και μιλά πέρα δώθε, φιλοδοξεί να γίνει το πιόνι της Δύσης. Ο Μητσοτάκης που έφερε στην ατζέντα τον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας, στη συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και παραπονέθηκε για την Τουρκία, είναι τόσο ύπουλος και άνανδρος όσο οι παππούδες του. Το τουρκικό έθνος θα αντισταθεί μέχρι τέλους στην πολιτική των παρενοχλήσεων και των προκλήσεων της Ελλάδας και θα σταθεί υπό οποιεσδήποτε συνθήκες απέναντι στους επιτιθέμενους στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο», τόνισε ο Μπαχτσελί, ξεπερνώντας κάθε όριο ευπρέπειας σε επίπεδο δημόσιου διαλόγου και τοποθετήσεων.

Παράλληλα, εκτόξευσε βολές τόσο κατά της Φινλανδίας, όσο και κατά της Σουηδίας με αφορμή το αίτημά τους για ένταξη στο ΝΑΤΟ, απειλώντας ταυτόχρονα με τουρκική αποχώρηση από την βορειοατλαντική συμμαχία.

«Η Τουρκία δεν είναι χωρίς επιλογές. Ακόμη και η αποχώρηση από το ΝΑΤΟ θα πρέπει να είναι στην ημερήσια διάταξη. Δεν υπήρξαμε με το ΝΑΤΟ. Δεν θα χαθούμε χωρίς το ΝΑΤΟ», σημείωσε χαρακτηριστικά και κατηγόρησε Φινλανδία και Σουηδία, ότι οι στενές, φιλικές τους σχέσεις με το PKK δεν μπορούν να κρυφτούν κι ότι τυχόν ένταξή τους στη Συμμαχία «σημαίνει “ναι” στην τρομοκρατία».