Πρωθυπουργική προαναγγελία για αύξηση του κατώτατου μισθού από την Πρωτομαγιά!

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προανήγγειλε πως τις επόμενες μέρες θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, από την 1η Μαΐου.

Πρωθυπουργική προαναγγελία για αύξηση του κατώτατου μισθού από την Πρωτομαγιά!

Από του βήματος της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι εντός των προσεχών ημερών θ' ανακοινωθεί αύξηση του κατώτατου μισθού που θα ισχύσει από την Πρωτομαγιά.

«Παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες, οι προσπάθειές μας για την αντιμετώπιση της ανεργίας πιάνουν τόπο», τόνισε ο πρόεδρος της Κυβέρνησης, ξεκινώντας την ομιλία του στο Κοινοβούλιου στην συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας «Δουλειές Ξανά: Αναδιοργάνωση Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης και ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της, αναβάθμιση δεξιοτήτων εργατικού δυναμικού και διάγνωσης των αναγκών εργασίας και άλλες διατάξεις».

Αφού σχολίασε την περιορισμένη παρουσία βουλευτών της αντιπολίτευσης στην συζήτηση, σημείωσε ότι το εν λόγω νομοσχέδιο είναι εξαιρετικά σημαντικό, όχι μόνο για τις επιπτώσεις που θα επιφέρει στην αγορά εργασίας, αλλά επειδή αποτυπώνει την αντίληψη της κυβέρνησης για μια προοδευτική και ενεργητική πολιτική σε ζητήματα εργασίας.

«Καμία χώρα δεν αντέχει την σπατάλη του ανθρώπινου δυναμικού της», είπε ο πρωθυπουργός δανειζόμενος μια φράση του Φράνκλιν Ρούζβελτ, και συμπλήρωσε πως η ανεργία είναι η μεγαλύτερη απειλή για κάθε κοινωνία.

«Στη ΝΔ αντιπαλεύουμε την ανεργία από τον Ιούλιο του 2019», είπε και πρόσθεσε ότι «παρά τις δυσκολίες, τα στοιχεία δείχνουν ότι η προσπάθεια πιάνει τόπο».

Έκανε αναφορά στα στοιχεία για την ανεργία που ανακοινώθηκαν σήμερα (12,8% τον Φεβρουάριο) και σημείωσε πως πρόκειται για την ταχύτερη αποκλιμάκωση σε όλη την Ευρώπη με την δημιουργία 200.000 νέων θέσεων εργασίας.

Ωστόσο, πρόσθεσε πως στην κυβέρνηση δεν υπάρχει ικανοποίηση, καθώς είναι η 2η υψηλότερη στην Ευρώπη.

«Μόνο η Ισπανία έχει υψηλότερη ανεργία από εμάς» τόνισε.

Συμπλήρωσε ότι η κατάσταση επιδεινώνεται από την επιβάρυνση του προϋπολογισμού των νοικοκυριών το τελευταίο διάστημα, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για την ελάφρυνση.

Ανέφερε ότι τις επόμενες μέρες θα γίνουν οι ανακοινώσεις για την νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, από την 1η Μαΐου.

Μιλώντας για το νομοσχέδιο ανέφερε ότι στόχος είναι οι δημόσιοι πόροι να κατευθύνονται προς στοχευμένες πολιτικές εργασίας, αλλά και τους πραγματικούς ανέργους.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το πρώτο πρόβλημα είναι η μακροχρόνια αποχή από την εργασία. Πολλοί άνεργοι, είπε, δεν είχαν βρει εργασία για διάστημα άνω του ενός έτους, ενώ 50.000 άνθρωποι βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση εδώ και μία δεκαετία.