Χανιά: Προφυλακίστηκαν οι δύο ιδιοκτήτριες και δύο γιατροί του γηροκομείου

Οι  ανακριτικές αρχές στα Χανιά αποφάσισαν να θέσουν σε προσωρινή κράτηση τις δυο ιδιοκτήτριες του γηροκομείου, όπως και τον γιατρό και τον ψυχίατρο της δομής-κολαστηρίου  στην οποία έχασαν την ζωή τους από τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης πολλοί ηλικιωμένοι.

Χανιά: Προφυλακίστηκαν οι δύο ιδιοκτήτριες και δύο γιατροί του γηροκομείου

Η απόφαση ελήφθη μετά από περίπου 22 ώρες ανακριτικής διαδικασίας καθώς οι απολογίες των επτά κατηγορουμένων άρχισαν διαδοχικά από τις 7:00 το πρωί του Σαββάτου και ολοκληρώθηκαν στη 1:00 μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Πάντως, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Zarpanews, υπήρξε αμφισβήτηση της διαδικασίας από πλευράς του δικηγόρου των κατηγορούμενων, Νίκου Ρουσσόπουλου, ο οποίος έκανε λόγο για ταχύτητα που «προτιμήθηκε έναντι της δικαιοσύνης».

Ελεύθερες με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι δύο νοσηλεύτριες καθώς και ο γραμματέας της δομής. Οι επτά κατηγορούνται για συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και ελέγχονται για δεκάδες περιπτώσεις θανάτων μέσα στην δομή. Παράλληλα έχει σχηματιστεί μια δικογραφία με 29 ακόμα κατηγορούμενους, η οποία ξεπερνά σε όγκο τις 1.000 σελίδες. Στο μεταξύ η δομή συνεχίζει κανονικά να λειτουργεί.