Δίκη Metoo: Κεκλεισμένων των θυρών η κατάθεση της κοπέλας

Η κοπέλα που κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση από τον προπονητή της θα καταθέσει κεκλεισμένων των θυρών.

Δίκη Metoo: Κεκλεισμένων των θυρών η κατάθεση της κοπέλας

Κεκλεισμένων των θυρών να πραγματοποιηθεί τελικά η κατάθεση της κοπέλας, η οποία κατήγγειλε μέσω της Σοφίας Μπεκατώρου, ότι σε ηλικία 11 ετών κακοποιήθηκε σεξουαλικά με τον προπονητή της στην ιστιοπλοΐα.

Η απόφαση ελήφθη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, μετά από σχετικό αίτημα της πολιτικής αγωγής και αφορά μόνο την κατάθεση της αθλήτριας. Η υπόλοιπη διαδικασία θα διεξαχθεί δημοσίως.

«Για λόγους προστασίας της (ίδιας) και της ιδιωτικής της ζωής ζητάμε τη διεξαγωγή της αποδεικτικής διαδικασίας κεκλεισμένων των θυρών. Αν αυτό δεν γίνει δεκτό, ζητάμε έστω η κατάθεση του θύματος να διεξαχθεί χωρίς δημοσιότητα. Είναι μια επώδυνη διαδικασία για την ίδια η κατάθεση αυτή. Πρόκειται για αδικήματα που έχουν πλήξει τον πυρήνα της προσωπικότητας της» ανέφερε η δικηγόρος της Κλειώ Παπαπαντολέων.

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε από το δικαστήριο να γίνει δεκτό το αίτημα, ενώ η υπεράσπιση του 38χρονου προπονητή δεν έφερε αντίρρηση, ως προς την κατάθεση μόνο του θύματος κεκλεισμένων των θυρών.

«Για την κατηγορία του βιασμού δεν την αποδέχομαι για κανένα ζωντανό οργανισμό στον πλανήτη. Τα υπόλοιπα θα τα αφήσω στην κρίση σας» είπε ο κατηγορούμενος κατά την πρώτη τοποθέτησή του στο ακροατήριο.

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 26 Ιανουαρίου.

Πηγή: News247.gr