Αυστρία: Εξετάζεται απαγόρευση των διαδηλώσεων κοντά στα νοσοκομεία

Η κυβέρνηση της Αυστρίας εξετάζει το ενδεχόμενο απαγόρευσης των διαδηλώσεων κοντά σε νοσοκομεία για την προστασία των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Αυστρία: Εξετάζεται απαγόρευση των διαδηλώσεων κοντά στα νοσοκομεία

Η Αυστρία ήταν η πρώτη χώρα που ανακοίνωσε την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού στο γενικό πληθυσμό, ξεσηκώνοντας ένα κύμα διαμαρτυριών από ορισμένους πολίτες.

Σήμερα στο τραπέζι της κυβέρνησης βρίσκεται το ενδεχόμενο απαγόρευσης των διαδηλώσεων κοντά σε νοσοκομεία για την προστασία των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Το κυβερνητικό νομοσχέδιο ενδέχεται να επιβάλει περιορισμούς στις διαδηλώσεις για να αποφευχθούν διαταραχές στην πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, δήλωσε την Τετάρτηο υπουργός Εσωτερικών Γκέρχαρντ Κάρνερ. Οι αρχές ζητούν επίσης από τους ιατρούς να αναφέρουν τυχόν παρενόχληση.

Ο Κάρνερ αναφέρθηκε σε πρόσφατες διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν κοντά σε νοσοκομεία και μια επίθεση εναντίον ατόμου που επέβλεπε διαμαρτυρία ενάντια στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, οι οποίοι πρόκειται να τεθούν σε ισχύ τον Φεβρουάριο.

Η Αυστρία προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο την κοινωνική αναταραχή που προκάλεσε η απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Ωστόσο, οι διαδηλώσεις στη Βιέννη, που υποστηρίζονται από το ακροδεξιό Κόμμα Ελευθερίας, έχουν προσελκύσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Να σημειωθεί ότι ο αρχηγός της υπηρεσίας πληροφοριών της χώρας προειδοποίησε ότι η πολιτική για τους εμβολιασμούς μπορεί να οδηγήσει περισσότερους Αυστριακούς να ενταχθούν σε δεξιές εξτρεμιστικές ομάδες που έχουν δεσμούς με το κίνημα κατά των εμβολίων. «Ως προστάτες της συνταγματικής τάξης είναι σημαντικό για εμάς να προσέχουμε αυτές τις συμπεριφορές που απορρίπτουν τη δημοκρατία και να παρεμβαίνουμε εάν είναι απαραίτητο», δήλωσε ο Omar Haijawi-Pirchner.

Στο μεταξύ, οι ανεμβολίαστοι έχουν ήδη αποκλειστεί από τους περισσότερους τομείς της κοινωνικής ζωής, συμπεριλαμβανομένων των μη βασικών αγορών, των ξενοδοχείων και των εστιατορίων, και χρειάζονται τακτικές εξετάσεις για να μπορέσουν να εισέλθουν στον χώρο εργασίας τους.

Χωρίς να είναι σαφές σε ποιο βαθμό επιβάλλονται τα μέτρα, οι περιορισμοί έχουν χρησιμεύσει ως κίνητρο για την αύξηση του ποσοστού εμβολιασμού στο 74% του επιλέξιμου πληθυσμού. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα της Gallup που δημοσιεύτηκε από την υπηρεσία ειδήσεων APA την Τετάρτη, περίπου το 59% των Αυστριακών υποστηρίζει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Πηγή: naftemporiki.gr